Acasă Anchete ANPC amendează hotelierii/ Aceștia își scot ”pârleala” de la turiști

ANPC amendează hotelierii/ Aceștia își scot ”pârleala” de la turiști

DISTRIBUIȚI

Peste 250 de hoteluri și pensiuni din mai multe regiuni din țară au fost controlate, în ultima perioadă, de echipele de la Protecția Consumatorului. În unele din ele, inspectorii nu au găsit tarifele de cazare afișate. În schimb, în camere erau lenjerii rupte și saltele murdare. Controalele au ajuns și la magazinele în care turiștii își fac cumpărăturile.

Mâncare expirată, saltele și lenjerii de pat murdare, vitrine frigorifice cu mucegai. Sunt câteva dintre neregulile descoperite de ANPC în prima săptămână de activitate a comandamentului de iarnă.

Comandamentul de iarnă al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a verificat, în prima săptămână de activitate, 255 de operatori economici în 3 regiuni ale țării: Sud Muntenia Ploiești, Nord Est Iași și Centru Brașov.

Comisarii ANPC au dat 199 de amenzi contravenționale, în valoare de 1,1 milioane lei, 132 de avertismente, iar în 30 de cazuri au oprit temporar activitatea, până la remedierea deficiențelor. Într-un caz, au propus suspendarea activității până la 6 luni.

Preşedintele ANPC, Mihai Culeafă, a subliniat că nu admite ca profiturile companiilor să fie realizate fără respect pentru consumatori. ”Suntem mereu alături de consumatori şi avem permanent grijă ca drepturile lor, legea să fie respectate de către operatorii economici. Nu admitem ca pretextul profiturilor, chiar într-o perioadă grea, să justifice o formă de lipsă de respect faţă de consumator. De aceea, în perioada sărbătorilor de iarnă, suntem atenţi şi ne aflăm oriunde, în România, turistul şi-ar dori să-şi petreacă vacanţa, pentru a ne asigura că actul comercial se derulează conform reglementărilor”, a declarat Culeafă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here