Acasă Social ANPC introduce cazierul contravențional

ANPC introduce cazierul contravențional

DISTRIBUIȚI

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) va introduce, din 1 septembrie, cazierul contravențional pentru a evita încălcările repetate ale normelor și amendarea firmelor care au primit deja avertisment.

Cazierul contravențional va permite identificarea operatorilor economici și a faptelor pentru care s-au aplicat deja sancțiunea avertismentului, astfel încât la o nouă încălcare, aceasta să nu mai fie repetată.

Experiența dobândită în cadrul controalelor realizate de comisarii ANPC în decursul timpului a arătat că probele (foto și video) obținute în aceste situații au fost esențiale în câștigarea unor procese în instanță, în baza proceselor verbale de constatare a contravenției încheiate cu această ocazie. ANPC respectă legislația în vigoare modificând procedura de control prin luarea unor măsuri necesare pentru a asigura că filmarea și fotografierea în cadrul actului de control devin obligatorii, doar cu informarea comerciantului, și fără a i se solicita acestuia un acord prealabil în vedere preconstituirii de probe, afirmă ANPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here