Acasă Economie ANPC: Piața volantă de la Academia Militară din Bucureşti, închisă  

ANPC: Piața volantă de la Academia Militară din Bucureşti, închisă  

DISTRIBUIȚI

Conform ANPC, în urma reclamațiilor făcute de oameni în mediul online, duminică au fost făcute controale la piaţa volantă amplasată pe platoul Academiei Militare din Capitală, administrată de SC MCA Family Market SRL, şi la depozitul acesteia, punctul de lucru al SC Tradiţionalul Prod MCA SRL.

Conform ANPC, au fost descoperite următoarele probleme:

  • Produse depozitate într-un spaţiu insalubru, cu pereţii plini de praf, cu pânze de păianjeni şi gândaci şi produse alimentare vrac, proaspete, depozitate pentru a fi vândute în navete murdare din plastic şi în frigider cu rugină pe toată suprafaţa.
  • Produse alimentare congelate ambalate în pungi din plastic fără elemente de identificare, cu arsuri de congelare (depozitate în lăzi congelator, cu încărcătură masivă de gheaţă, iar alte produse alimentare erau ambalate în borcane fără etichetă şi depozitate în frigider nefuncţional, încărcat de rugină şi praf.
  • Depozitarea unor produse alimentare cu aspect de produse alterate şi a unor băuturi alcoolice artizanale ambalate în bidoane din plastic şi damigene din sticlă, fără elemente de identificare, depozitate direct pe pavement.
  • La piaţa volantă, erau comercializate produse alimentare similare cu cele aflate în depozit iar produsele din carne erau vândute la temperatura mediului ambiant.
  • În vitrinele de prezentare a produselor alimentare au fost descoperite insecte, iar combinele frigorifice folosite aveau uşi glisante depreciate, neasigurându-se astfel etanşeitatea.

În urma neregulilor constatate, au fost date amenzi în valoare de 35.000 lei și s-a decis oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea produselor alimentare cu probleme, oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea problemelor şi închiderea temporară a unităţii pe o perioadă de până la 6 luni, pentru ambele locaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here