Acasă Info Local ANUNȚ LANSARE PROIECT: PNRAS-ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.2 VOLUNTARI

ANUNȚ LANSARE PROIECT: PNRAS-ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.2 VOLUNTARI

DISTRIBUIȚI

ANUNȚ

“PNRR-Fonduri pentru România modernă și reformată”

ANUNȚ LANSARE PROIECT: PNRAS-ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.2 VOLUNTARI

Cod proiect: F-PNRAS-1-2022-1516

Școala gimnazială nr.2 Voluntari, cu sediul în orașul Voluntari, B-dul. Dunării nr 51, județul Ilfov, implementează începând cu data de 20.09.2022, Proiectul F-PNRAS din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțate prin Componenta C15- Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență în România.

Proiectul este finanțat prin Inspectoratul Școlar Județean Ilfov de către Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții, în cadrul Componentei 15- Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență al României ( PNRR), R3. Reforma sistemului de învățământ obligatoriu pentru prevenirea și reducerea părăsirii timpurii a școlii- 14. Sprijinirea unităților de învățământ cu risc ridicat de abandon școlar.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, care va include 3 ani școlari, respectiv 20.09.2022- 19.09.2025

Bugetul proiectului este de 175.950€ (870.301,48 lei)

Proiectul are ca scop  prevenirea abandonului școlar și reducerea părăsirii timpurii a școlii în Școala Gimnazială Nr.2 Voluntari și, implicit, creșterea ratei de tranziție de la învățământ secundar inferior – gimnazial la învățământ secundar superior – liceu sau învățământ profesional și tehnic.

O componentă importantă a proiectului o reprezintă dotarea sălilor claselor gimnaziale cu display-uri interactive, laptopuri, router wireless, și imprimante multifuncționale. În paralel, vor fi desfășurate cursuri de formare a cadrelor didactice care predau la clasele de gimnaziu prin care acestea să dobândească toate competențele profesionale necesare digitalizării procesului de predare-învățare și evaluare.

Obiectivele proiectului sunt:

1.Diminuarea riscului de abandon școlar în Școala Gimnazială Nr.2 Voluntari cu de la 3,70% până la 0,50%  și creșterea ratei de finalizare a învățământului gimnazial de la 96,51 % la 98,5% până la finalul anului 2025.

2.Creșterea ratei de participare la Evaluarea Națională la clasa a VIII de la 85% la 90% și reducerea procentului care iau sub nota șase la Evaluarea Națională de la 50% la 45% până la finalul anului 2025.

3. Îmbunătățirea proceselor de predare – învățare – evaluare prin creșterea cu 50% a procentului de cadre didactice din unitatea de învățământ care folosesc mijloace de predare – evaluare digitale și prin creșterea cu 50% a procentului de cadre didactice care folosesc strategii pedagogice moderne la nivelul clasei (instruire personalizată, abordări pedagogice structurate, centrate pe elev) sau de prioritizare a elevilor (programe remediale de grup mic, învățare autodirijată susținută de tehnologie) până la finalul anului 2025.

4. Îmbunătățirea interacțiunii între toți actorii cheie ai ecosistemului școlar: elevi, cadre didactice, părinți, directori, inspectori, reprezentanți ai comunității, reprezentanți ai instituțiilor publice abilitate (DGASPC, Direcția de Asistență Socială, Poliție), astfel încât să se asigure autosusținerea implementării planului de reducere a abandonului școlar.

5. Creșterea timpului de instruire alocat elevilor cu risc de abandon școlar.

 Acest proiect va contribui la transformarea Școlii gimnaziale nr.2 Voluntari într-o școală care să reprezinte un pol de atracție pentru toți elevii ciclului gimnazial din Voluntari, care doresc să își maximizeze șansele de accede în învățământul liceal prin îmbunătățirea constantă a rezultatelor școlare din clasa a V-a până în clasa a VIII-a.

Manager proiect,

Arsene Iuliana

 

2 COMENTARII

  1. […] ANUNȚ “PNRR-Fonduri pentru România modernă și reformată” ANUNȚ LANSARE PROIECT: PNRAS-ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.2 VOLUNTARI Cod proiect: F-PNRAS-1-2022-1516 Școala gimnazială nr.2 Voluntari, cu sediul în orașul Voluntari, B-dul. Dunării nr 51, județul Ilfov, implementează începând cu data de 20.09.2022, Proiectul F-PNRAS din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțate prin Componenta C15- Educație a Planului […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here