Acasă Info Local ,,Apă pentru viitor, viitorul pentru ape”

,,Apă pentru viitor, viitorul pentru ape”

DISTRIBUIȚI

Prefectul județului Ilfov, Simona Neculae, a participat astăzi, 23 martie a.c., la Pitești, la invitația prefectul de Argeș, Radu Perianu, la ședința de lucru a Comitetului de Bazin Argeș-Vedea.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei 2022, sub sloganul „Apele subterane – Faceți vizibil invizibilul” și se încadrează în ansamblul acțiunilor menite să evidențieze rolul vital pe care îl au apele din subteran în sistemele de apă și canalizare, agricultură, industrie și ecosisteme.

Pe ordinea de zi a ședinței s-a aflat avizarea Planului de Management actualizat 2021 al spațiului hidrografic Argeș-Vedea (cel de-al treilea ciclu de planificare 2022-2027) și prezentarea proiectului ROFLOODS – Implementarea Directivei Inundații Ciclul II – Hărțile de Hazard și Risc la Inundații & Planurile de Management al Riscului la Inundații.

În acest context, s-a desfășurat și sesiunea de comunicări științifice ,,Apă pentru viitor, viitorul pentru ape” – ediția a patra, în cadrul căreia studenți ai Universității din Pitești și-au prezentat lucrările despre apă. Această sesiune a reprezentat una dintre modalitățile prin care Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea încurajează pregătirea studenților în domeniu, oferindu-le posibilitatea de a participa la activitatea propriu-zisă de gospodărire a apelor.

Au participat și prefectul de Olt, subprefectul Capitalei, primarii din Pitești și Giurgiu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Ilfov-București, p șeful Serviciului Afaceri Europene, Situații De Urgență și Monitorizarea Serviciilor Publice Deconcentrate de Utilități Publice din cadrul Prefecturii Ilfov.

https://if.prefectura.mai.gov.ro/participarea-prefectului-judetului-ilfov-la-sedinta-de-lucru-a-comitetului-de-bazin-arges-vedea-cu-ocazia-zilei-mondiale-a-apei/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here