Acasă Editorial APEL CĂTRE NOUL PREȘEDINTE AL ȚĂRII

APEL CĂTRE NOUL PREȘEDINTE AL ȚĂRII

DISTRIBUIȚI

mana_care_scrieMarina Ene, consultant politic

Domnule președinte Iohannis,

 Noi, cei care suntem aici, acum, oriunde în țara asta și în afara ei, în invizibil, pe internet, în fața televizoarelor sau vizibil, pe stradă, vă cerem în mod explicit să fiți acel președinte mediator chiar din acest moment. Acel președinte pe care l-am așteptat 25 de ani. Vă cerem să rămâneți la fel de calm, de echidistant, de vertical și de înțelept, așa cum v-ați prezentat în fața noastră, a tuturor, și ați reușit să ne adunați pe toți pentru a vă aduce acum ca președinte al României și al nostru.

Și vă rugăm din adâncul sufletului nostru să nu faceți niciodată vreo concesie, să nu negociați și să nu dați nimănui ocazia să plece fără ca înainte să răspundă pentru tot ceea ce s-a întâmplat timp de 25 de ani cu acest popor, cu noi toți.

Domnule președinte, a cere demisia unui om care până mai acum câteva ore a mințit, a înșelat, a furat, a sfidat și a ignorat tot ceea ce și-a dorit orice român din țară sau de oriunde din lumea asta nu reprezintă acum o opțiune pentru noi toți. Acești oameni trebuie să rămână în locul în care sunt și trebuie să fie judecați tocmai pentru că sunt în locul în care au fost timp de un sfert de veac din viața noastră, iar judecata credem că, de data asta, nu mai trebuie să fie mediată decât de dumneavoastră, președintele României, și făcută de noi, poporul român. Așa este drept și așa este corect. Respectăm instituțiile statului, noi le respectăm, alții nu au făcut-o, iar încrederea noastră în aceste instituții este zero în acest moment.

A ne aștepta că justiția își va face treaba cât de curând în ceea ce îi privește pe domnul Ponta și întreaga clasă politică reprezentativă pentru domnia  sa ar fi o altă mare eroare ca cea comisă cu Nicolae Ceaușescu, care a fost nejudecat de popor, dar ucis de cei care stau în spatele domnului Ponta și care au făcut din noi, românii, ceea ce suntem astăzi – un neam care încă mai strigă, după 25 de ani, libertate, libertate, libertate, democrație, jos comunismul! Așa că, domnule președinte Iohannis, înainte de a vă felicita cu tot entuziasmul de care suntem capabili acum, vă rugăm să fiți cu adevărat președintele României!

Cu stimă, Ai dumneavoastră, Românii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here