Acasă Interne Aplicație pentru localizarea celor care sună la 112

Aplicație pentru localizarea celor care sună la 112

DISTRIBUIȚI

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) reamintește că apelarea serviciului de urgențăa 112 este gratuită și poate fi făcută de la orice telefon fix sau mobil.

Recent, Serviciul de Telecomunicații Speciale a lansat aplicația pentru telefoane mobile ”Apel 112” care face posibilă transmiterea coordonatelor geografice ale apelantului la momentul inițierii apelului de urgență către Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Aplicația permite transmiterea localizării apelanților la 112 atunci când apelul de urgență este generat din rețeaua proprie de telefonie mobilă. Utilizarea aplicației presupune activarea serviciilor de date (acces internet) și a funcției de localizare a telefonului mobil. Aplicația este gratuită și poate fi descărcată și instalată pe telefonul mobil din Google Play și App Store, fiind compatibilă cu telefoanele mobile cu sistem de operare Android sau iOS. Pentru a folosi aplicația utilizatorii trebuie să aibă serviciul de date activat pe abonamentul sau cartela prepaid pe care o dețin.

Chiar daca aplicația este instalată și activă, aceasta nu va transmite automat localizarea dacă numărul de telefon nu aparține unui operator mobil din România, dacă nu existăa acoperire a operatorului care deține numărul de telefon sau dacă telefonul este în roaming. În aceste situații, utilizatorii aplicației care apelează 112 pot transmite verbal coordonatele geografice de localizare care pot fi vizualizate când este accesată aplicația Apel 112.

Persoanele cu deficiente de auz si/sau vorbire au la dispoziție serviciul SMS 113 pentru a anunța situațiile de urgență prin SMS. Functionarea Serviciului 113 este posibilă doar după înregistrarea beneficiarilor cu dizabilități de auz si/sau de vorbire în baza de date a SNUAU și a numărului de telefon mobil pe care îl folosesc pentru anunțarea urgențelor către operatorii Sistemului 112.

Serviciul 112 este numărul unic european de urgențăa pentru alertarea Poliției, Ambulanței, SMURD-ului, Pompierilor și Jandarmilor și poate fi apelat, în conditțile în care există o urgență, chiar și atunci când utilizatorul nu are semnal la telefonul mobil în rețeaua proprie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here