Acasă Info Local Apostol Mușat, fost primar al Snagovului despre Reghecampf: ”E un escroc”.

Apostol Mușat, fost primar al Snagovului despre Reghecampf: ”E un escroc”.

DISTRIBUIȚI

primar-snagov-apostol-musat-staff-fc 

 

Interviu publicat pe www.prosport.ro

 

”Uite aici l-am făcut antrenor pe Reghecampf, că nu avea licenţele. Aici i-am făcut şi lui Blaga (n.red. – Vasile Blaga, candidat la preşedinţie în 2014) lansarea la Preşedinţie. I-am făcut-o şi lui Boc, nu e problemă asta”. Bărbatul supraponderal în vârstă de 66 de ani lasă palma să cadă cu greutate pe masă. Deşi e îmbrăcat în trening, dă senzaţia că are încă în sânge deprinderile de primar, post pe care l-a ocupat până în decembrie 2011, când a fost arestat. Condamnat în primă instanţă la 5 ani de închisoare după ce procurorii l-au acuzat că a pretins mită de peste un milion de euro, Apostol Muşat e acum în libertate, sub control judiciar, pe durata recursului. După moartea soţiei, fostul primar s-a refugiat în complexul ridicat la marginea pădurii, în comuna Ghermăneşti. Aici e fostul său imperiu. Deasupra restaurantului a ridicat un hotel, iar în spate un club de bowling. Dincolo de un gard, se zăreşte terenul de fotbal pe care acum joacă Voinţa Snagov, o echipă de liga a treia. În urmă cu 5 ani, aici evolua FC Snagov, un club care termina an de an în prima jumătate a clasamentului din Liga 2. Echipa este dispărută. În primăvara lui 2012, FC Snagov a sucombat după plecarea lui Reghecampf la Chiajna. Odată cu clubul s-a prăbuşit şi Apostol Muşat.

Surprinzător, fostul primar Apostol Muşat este cel care a iniţiat dialogul cu ziariştii despre perioada în care l-a avut antrenor pe Laurenţiu Reghecampf. ”Am o supărare faţă de el”, şi-a justificat la telefon demersul. Era primul primar dispus să discute despre relaţia avută cu antrenorul care a câştigat două titluri de campion cu Steaua, dar care în acelaşi timp a fost asociat în repetate rânduri de media din România cu lumea subterană a pariurilor ilegale.

Familia Reghecampf şi ”lipiciul” la primari

 

Familia Reghecampf a avut de-a lungul timpului legături strânse cu mai mulţi primari. În 2009, antrenorul şi soţia au colaborat la Buftea cu Ion Stoica, edilul care a fost ulterior condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită. După perioada petrecută la FC Snagov, club susţinut de primarul Apostol Muşat, cei doi au mers la Concordia Chiajna, creaţia primarului Mircea Minea. În fine, în 2014, Reghecampf şi soţia au fost declaraţi cetăţeni de onoare ai comunei Dămuc, din judeţul Neamţ, primind în acelaşi timp un teren gratis din partea primarului Anton Covasan. La scurt timp după asta, fiul primarului – junior la Ceahlăul – a plecat în Germania, la clubul de fotbal SuS Kaiserau, apropiaţii susţinând că recomandarea a venit din partea lui Reghecampf, fost jucător la Energie Cottbus, Alemannia Aachen şi Kaiserslautern.

Povestirea lui Muşat despre Reghecampf începe, însă, cu justificarea statutului de condamnat. Ochii iscoditori ai fostului primar lasă mereu senzaţia că au văzut mult mai mult decât mărturiseşte acesta: „Mă ascultase SRI când îmi mai zicea unul să-i pun un bec, altul să-i fac nu ştiu ce… La Snagov, e primăria dracului, nu e orice primărie, iar cine stă în Snagov…M-au ascultat şi mi-au zis: „Berceanu ţi-a făcut aia, ăla aşa, ăla asta”. Vă daţi seama, eu aveam toţi şmecherii aici, la Snagov, mă sunau, ba unul, ba altul. „Dă-mi aia, fă-mi aia”. Ăla că n-are flori în curte…”. Muşat a fost condamnat în acelaşi dosar cu Adrian Mladin, fostul primar din Jilava şi fost membru al Corpului de control al premierului Călin Popescu Tăriceanu cu legături în cazul de corupţie al lui Cristian David. Cei doi au intrat în arest în acelaşi timp şi au ieşit tot împreună. Muşat spune însă că atitudinile lor dincolo de gratii au fost diferite, că Mladin a început să colaboreze cu procurorii: „M-au chemat ăştia (n.red. – procurorii) şi mi-au zis „Spune de ăia, spune de ăia!”. I-am zis avocatului că nu vreau să spun nimic. Javra asta de chior (n.red. – Traian Băsescu) începuse cearta cu Blaga şi a avut atâta oftică pe mine că n-am spus nişte lucruri pe care le vorbisem… Una e să ştii, alta e să vrei să spui. Mladin a început să vorbească toate nenorocirile pământului. Ăsta a fost interesul lor, ca unul dintre noi să… Adi Minune trebuie să spună tot. Adrian Mladin, aşa îi spun eu, pentru că el e cu minunile pe care le spune acolo. Dar uite că a aranjat un primar, un prefect”.

Mărturie de la Buftea – Snagov 4-2: ”A fost trânteală curată”

 

”După un detour prin subiectul Elena Udrea trebuia să facem o staţiune balneoclimaterică. Păcat că n-am putut să mai facem”, spune Muşat care susţine că a fost chemat să vorbească şi despre fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, dar a declinat invitaţia procurorilor – , discuţia ajunge în cele din urmă la FC Snagov şi la familia Reghecampf. Odată cu întoarcerea în primăvara lui 2009, limbajul lui Apostol Muşat devine tot mai colorat:

”Cum l-am cunoscut pe jăvruţa asta? L-am cunoscut la Buftea. A scris mare presa despre meciul ăla, 5-2 (n.red. – memoria îi joacă o festă, meciul s-a terminat 4-2) . Fostul primar de la Buftea (n.red.-– Ion Stoica) îmi zice: „Domnule, ăştia se laudă că vin la dumneata după meci!”. Eu aveam antrenor un băiat care a jucat la noi, e de la Periş, era amic cu Olăroiu, unul George Dumitru. Fost fundaş pe la Sportul. Avea o grupă de copii foarte bună cu care a făcut şi performanţă. Eu zic: „Nu ştiu ce să zic”. La club, preşedinte era Gabi Oprea, băiatul ăsta. Îi zic primarului: „Stai să-l întreb pe Gabi, că nu prea mă bag eu în toate căcaturile astea”. El zice: „Hai, cred că batem noi!”. Eu: „Bă, să vă dea Dumnezeu, să scăpăm şi noi că suntem… Şi aşa, ce să fac cu dărâmăturile alea?! Mă duc în prima divizie? N-am cum”. Eram sus. Le zic însă că am vreo 4-5 jucători care fac jocul. „Vi le pun în aţe în cinci minute”.

Meciul s-a jucat pe 3 aprilie 2009, în etapa a 21-a din seria I a Ligii 2. FC Snagov era pe locul 6, FC Buftea stătea pe locul 9. Apostol Muşat – aflat în tribună în acea zi – coordona clubul prin finul său, Gabriel Oprea, consilier local, care ulterior avea să se înrudească şi cu Laurenţiu Reghecampf. Jocul a avut o desfăşurare bizară, remarcată pentru prima dată de site-ul Expresul de Buftea, care a scris că viitorul antrenor al Stelei le-ar fi transmis jucătorilor, prin căpitanul Dorobanţu, că partida trebuie să se încheie cu scorul de 4-2. Cota era 40 la 1, iar în ultimele minute, fotbaliştii de la Snagov au plimbat mingea în propria jumătate fără a fi atacaţi de adversari. Imaginile incredibile pot fi văzute mai jos.

Ulterior, Gazeta Sporturilor a publicat povestea „blatului” din trei surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. ”După ce şi-au făcut încălzirea pe gazon, jucătorii de la Buftea s-au retras în vestiar ca să se pregătească pentru startul partidei. S-a auzit în cabină strigătul de mobilizare, «Victorie, victorie!», dar, cînd echipa a dat să plece spre teren, Reghecampf l-a tras în toaletă pe mijlocaşul Marius Dorobanţu. Au discutat cîteva secunde, iar cînd Dorobanţu a ieşit din vestiar le-a transmis un mesaj ferm cîtorva colegi. A vorbit doar cu oamenii cu experienţă! Iar indicaţia a fost fără dubii: «Trebuie să se termine 4 – 2!»”.

Conform mărturiei insiderilor Gazetei, soţia lui Reghecampf, care era preşedinte la Buftea, a intrat în vestiarul Snagovului şi le-a promis jucătorilor câte 3.000 de lei. Informaţiile celor de la Expresul de Buftea completează tabloul: fotbaliştii de la Buftea au primit câte 4.000 de lei. În tribună, Gabi Oprea şi un anume Cătălin Rufă, actual finanţator la Reşiţa, ar fi pariat sume foarte mari pe scorul de 4-2 în modulul live.

În discuţie, Muşat dă mereu impresia că ştie mult mai mult decât spune şi că încearcă să se delimiteze de acţiunile lui Gabi Oprea. Continuarea poveştii sale este însă extrem de interesantă:

”Ăsta (n.red. – primarul din Buftea) luase de pe la Timişoara nişte jucători, dar erau vai de mama lor. Eu nu am ştiut că Reghecampf se ocupă de toate astea. Eu ştiam că e nevastă-sa preşedinte, că-l văzusem pe Hrib acolo. Ştiam că ăla (n.red. – Hrib)  e antrenor, dar pe acte era ăsta (n.red. – Reghe) antrenor. În sfârşit, s-a terminat 4-2, nu vreau să intru în amănunte, dar după mine a fost trânteală curată. Nu cred însă că a avut vreo influenţă, decât la jucători, acolo, ceva. Aveam şi mercenari, era Gigel Ene. Câştiga un meci, îţi pierdea un meci când voia el. Eu sunt mare amator de dulciuri şi mă cheamă ăia: ”Haideţi sus, să o cunoaşteţi de doamna preşedinte”. Nu o cunoaşteam. Doar pe maică-sa o ştiam foarte bine. Maică-sa avea casă aici, casa asta din Ghermăneşti e a ei, nu a lor. Dar au mai cumpărat ei, au luat o casă de la Gabi Oprea acum. Se laudă că e mare, pe lacul Snagov!. De unde mare?! E pe 300 de metri. Băi, mincinoşi sunt ăştia! Când îi aud. Cât pot să mintă! Ei nu suportă să treacă o zi, două, trei, să nu apară într-un tabloid. Nu se poate, au un cancanism de ăsta nenorocit”.

După publicarea dezvăluirilor în paginile Gazetei, Reghecampf declarase: „E o tîmpenie cine insistă în ideea că eu am fost implicat”. Gabriel Oprea îl completase: ”De ce să comentez faptele? Vă luaţi acum de Reghe? Daţi-ne sursele ca să ştiu pe cine iau de piept! Îi credeţi pe toţi mincinoşii?”. Acum, naşul lui Oprea şi omul care a ridicat FC Snagov recunoaşte că partida de la Buftea ”a fost trânteală curată!”.

Apostol Muşat îşi continuă netulburat istorisirea. Deşi spune că meciul a fost blat, urma să-i aducă la Snagov pe soţii Reghecampf, doi dintre oamenii care se aflau la Buftea în ziua episodului necurat. Decizia este mutată, însă, de fostul primar în cârca lui Gabi Oprea:

”M-am dus sus acolo şi ăla (n.red. – primarul Stoica) îmi zice: ”Bă, am auzit că îi iei pe ăştia!”. Eu îi zic: „Bă, poate Gabi. Eu nu ştiu, nu mă bag”. Mie doar îmi cereau banul, eu le dădeam banul cum şi cum, ”edirecţionam banii spre ei. Mi-a zis primarul de la Buftea: „Mă crezi că ăştia mi-au cheltuit vreo 4 miliarde în nu ştiu cât timp şi m-au nenorocit? Ai grijă de ei că sunt aşa”.

Era aprilie 2009. Peste două luni, în ciuda avertismentului primarului din Buftea, FC Snagov îşi anunţa noua conducere tehnică: Reghecampf – antrenor, soţia lui – preşedinte executiv, Ţermure – antrenor secund. Apostol Muşat:

”Vine Gabi Oprea la mine şi-mi spune: „Uite, aşa, aşa”. Eu zic: „Băi, Gabi, tu ştii că nu mă bag. Îmi pare rău de George (n.red. – George Dumitru, antrenorul de la Snagov) că e băiatul nostru, dar bagă-l tot la copii, ţine-i salariul la fel”. Şi a venit el, a venit şi cu „Ţaca”, cu Ţermure. Eu îi zic: „Bă, dar ce îţi mai trebuia şi Ţermure?”. Mie nu mi-a spus că nu avea carnet de antrenor. Ştii când am aflat că nu avea carnet de antrenor? A venit nea Mircea Rădulescu şi a făcut o şedinţă de asta cu cursanţii aici, la Snagov. Şi acolo, eu am o sală de şedinţe, îi văd pe Contra, pe Gane, pe el… Şi zic: „Ce e, băi, cu voi?” Gabi, care mă ţinea la curent, îmi spune. „Păi cum, mă, ăsta nu e antrenor?. Bă, f***-vă-n bot! De aia îţi trebuia Ţaca”.

În scurt timp, însă, Muşat urma să aibă un nou motiv de nemulţumire. Fostul primar susţine că semnalul primit de la omologul din Buftea s-a confirmat şi la Snagov: „De atunci aveam aşa o reticenţă. Ştii de ce? Pentru că făceau nişte cheltuieli şi îi întrebam: „Bă, dar de ce a trebuit să se ducă la hotelul ăsta şi de ce nu la celălalt? Condiţiile erau aceleaşi, dar banii erau mai puţini. Dacă eu am vorbit cu primarul de acolo să ne dea una, alta, de ce v-aţi sucit voi? Ei: „Nu, că era gălăgie în hotelul ăla”. Bine, mă! În privinţa condiţiilor, escrocul ăsta a avut de la mine tot”.

Plecarea la Bistriţa, troc făcut pe terasă la Lupescu

Cu Reghecampf – care nu avea nici măcar licenţa B – pe bancă, FC Snagov a avut un sezon decent, terminând campionatul pe locul 4 în seria I din Liga 2. Înainte de finalul sezonului, însă, pe 14 mai, antrenorul a fost tentat de Adrian Mititelu să preia Univ. Craiova pentru ultimele două etape din prima ligă: meciurile cu Steaua (0-2) şi Oţelul (3-0). În acte, Reghecampf a fost trecut manager sportiv, iar antrenor Gheorghe Biţă. Echipa s-a salvat de la retrogradare, însă antrenorul s-a întors la Snagov. La scurt timp, însă, avea să plece din nou. Povesteşte Apostol Muşat:

”Vine Gabi Oprea la mine şi zice: ”Domnule, să-ţi spun ceva. Uite, Reghe are solicitare de la Bistriţa. Nea Jean (n.red. – Jean Pădureanu) e la Lupescu pe terasă şi te roagă să te duci până acolo. M-am dus. Să trăieşti, nea Jeane. Salut, Ioane. Ce s-a întâmplat? El: „Uite, vreau să-l iau pe Reghe, dar îl vreau şi pe Gigel Ene şi pe portarul Irimia”. Bine, nea Jeane, ia-i, dar dă şi matale acolo ce poţi. Nu a dat nimic. Doar şmecherita (n.red. – soţia lui Reghecampf) a luat ceva. Nu puteai să joci la Snagov dacă nu o aveai pe ea impresar. Îţi aduc un puşti care joacă, i-a stricat tot. Era într-o vână extraordinară, avea vreo 16 ani. Îl cheamă Stancu, fundaş stânga. Nu a vrut să semneze cu ea. Venise din cantonamentul din Antalya, jucase cu echipe tari, Kielce. Ce le-a făcut copilul ăsta, l-a învârtit pe un fundaş de doi metri. A dracu’, nu-l băga din cauză că nu a semnat. Eu am aflat târziu că nu a vrut să semneze cu ea şi nu l-a băgat”.

Ajuns la Gloria, Reghecampf a avut un start slab de sezon. Pe 23 octombrie 2010, era demis după ce câştigase doar 10 puncte în 12 etape (două victorii, patru egaluri şi şase înfrângeri). Memoria lui Apostol Muşat nu e precisă în privinţa perioadei petrecute de fostul său antrenor la clubul lui Pădureanu. Reghecampf a stat trei luni, fostul primar vorbeşte despre o perioadă mai scurtă:

”La vreo 3 săptămâni, îmi zice nea Jean: „Bă, le-am dat şi vilă, le-am dat şi aia. Băga-mi-aş. Ia-ţi-i în p*** mea de aici pe scamatorii ăştia. Să nu mai aud de ei”. Nu ştiu ce făcuseră, nu mi-a spus concret, că vă spuneam. Mofturoşi, plini de ei şi nu ştiu ce, nu ştiu cum”.

Telenovela continuă, iar ritmul devine alert: „Vine Gabi iarăşi. „Băi, nea Muşate, uite, Reghe…”. Eu îi pusesem pe Laurenţiu Tudor, nepotul meu, şi cu George. Zic: „Bine, mă, să vină!”. Vin înapoi, iarăşi vine toată trupa. El, ea, Ţermure. A venit Reghe înapoi la Snagov. Mai stăteam la câte un peşte, la câte o aia. Eram ca o familie în Snagov, aici”.

”Am pariat că nu rezistă la Craiova”

Pe 3 aprilie 2011, în plin retur cu FC Snagov, Reghecampf pleacă să negocieze cu Adrian Mititelu o întoarcere la Craiova. ”Mă înţeleg bine cu primarul de la Snagov şi cred că mă va înţelege”, declara el pentru ProSport imediat după ce semnase. Apostol Muşat zâmbeşte când ajunge la acest episod:

”Vine Gabi iarăşi (imită dialogul şoptit). „Bă, ştii, vrea la Craiova”. ”Bă, Gabi, îl las să se ducă şi la Craiova, dar uite bat mâna cu tine că ăsta nu rezistă o lună acolo. În primul rând, e plin de el, marele antrenor. Iar Mititelu e cine e. Te rog eu frumos, e ultima dată. Nu mă mai f*** atâta. Pune-l pe nepotu’, ia-l pe nepotu!”. Nepotul meu plecase şi el la Vâlcea, nu mai aveam pe cine să pun. L-am pus din nou pe George, ştiam că se întoarce ăsta (n.red. – Reghecampf)”.

Peste fix o lună fără două zile, Reghecampf era suspendat de Adrian Mititelu pentru că decisese să-i excludă din lot pe Mihai Dina şi pe fraţii Mihai şi Florin Costea. Explicaţia lui Reghecampf? „Şi-au permis să mănânce pizza şi eu i-am suspendat”. Continuarea? Povesteşte Muşat, cu condimentele de rigoare: „După câteva etape, vine din nou. El o avea pe asta. Că în Germania, făcea, dregea. Făcea p***! Dacă ar fi făcut, era şi el fotbalist ca Lupescu”. Mă pomenesc din nou cu ei. „Hai, bă, nea Muşate!”. În sfârşit…I-am luat”

În ciuda nemulţumirilor pe care le exprimă acum, Muşat l-a instalat pentru a patra oară la FC Snagov pe Reghecampf. Cu el pe bancă, echipa se afla pe locul 4 în noiembrie 2011, când sezonul de toamnă din Liga 2 s-a întrerupt. Snagov avea şase victorii, şase egaluri şi trei înfrângeri. De aici începe episodul care avea să-l determine pe fostul primar să sune jurnaliştii. Dialogul povestit de Muşat dezvăluie, involuntar, modul în care primarii controlează echipele şi felul în care îşi fixează sau abandonează obiectivele în timpul unui sezon:

”La o întâlnire a primarilor, îmi spune Mircea Minea (n.red. – primarul din Chiajna): „Băi, Muşate, ce faci, mă? Eşti în faţă acolo, aveai vreun gând că dacă e, poate…”. I-am zis: „Bă, Mirceo, n-am niciun gând pentru că nu sunt bani. Cu o cârciumă, ce să ţin eu?”. Nu mi-l dai pe Reghe?, zice el. Îi zic: „Bă, ţi-l dau, dacă el vrea. Uite, îl trimit la tine să discuţi cu el”. Se duce la Minea, a doua zi vine la mine, îi făcusem un birou aici: „Nea Muşate, uite aşa”. Ia zi, bă, Laurenţiu! „Uite, nea Muşat, vreau să plec şi eu, dar vreau să iau pe cutare, pe cutare, pe cutare, pe cutare…Bă, du-te-n p*** mea, ce faci, desfiinţezi echipa? Bratu, Popa, Dinu Viorel, Filip, Baruch, portarul, Robert Iancu şi încă unul. I-am dat jucătorii, dar i-am zis să aducă 50.000 la echipă aici, să se menţină şi ei aici. Urma să joc cu juniorii. El: „Gata, facem, dregem”. Eu i-am cerut 60, el a zis 50. În sfârşit…”.

Neubert făcea tot. Antrenamente, tactică…”

Pe 18 decembrie 2011, Reghecampf era numit antrenor la Concordia Chiajna, club aflat pe penultimul loc în Liga 1. Soţia sa devenea manager general, iar împreună cu ei făceau deplasarea în comuna din vestul Bucureştiului fotbaliştii Idan Baruch, Adrian Popa II, Dorin Bratu, Viorel Dinu, Roberto Iancu, Arthur Teuţ şi Lucian Filip. Doi dintre ei, Bratu şi Filip, aveau să meargă ulterior cu Reghecampf şi la Steaua, împreună cu Adrian Popa I, fotbalist cu care antrenorul lucrase şi la Buftea, în 2008.

În trupa deplasată la Chiajna se mai afla un personaj necunoscut atunci publicului din România: preparatorul fizic Thomas Neubert care lăsase inexplicabil un club precum Kaiserslautern – unde lucrase cu Reghecampf – pentru a veni în România la un club de Liga 2. Apostol Muşat are o poveste uimitoare despre germanul devenit între timp vedetă în România după ce Steaua a câştigat cu el în staff două titluri de campioană:

”Reghecampf făcea antrenamente după nişte caiete pe care i le dădea Neubert. El era exact cum te-ai duce tu la şcoală şi îţi dă dictare. Ai caietul aici, să scrii, şi tu începi să scrii. Asta făcea el, nu făcea altceva. Neubert făcea tot. Nu doar pregătire fizică, făcea şi tactică. Pe cuvânt de onoare. Ăsta nu se dezlipea de el. I-am văzut în cantonament, îl lua şi pe Neubert, nu ne bătea nimeni”.

Cei 50.000 de euro pe care, potrivit lui Muşat, Reghecampf promisese să-i aducă la FC Snagov au declanşat conflictul dintre antrenor şi primar. Frustrarea lui Apostol Muşat devine evidentă din numărul de înjurături rostite în timpul povestirii:

 ”Vine ghinionul şi mă arestează pe mine. M-au uitat definitiv din momentul ăla. Nici măcar un telefon. L-am căutat de vreo două ori de la pârnaie, că puteai să vorbeşti, n-a răspuns şmecherul. Avea nişte obligaţii, dar a achitat p***. Ce fac!? Dacă pe mine m-a arestat, a venit Curtea de Conturi şi pe mine m-a făcut vraişte aici. Cică de ce am dat bani la fotbal şi nu am făcut nu ştiu ce hotărâre la două cantonamente. M-au trimis în judecată şi pe asta. Mare lucru nu dădusem. Două cantonamente, 50.000. Eu ştiind că are să-mi dea 50.000, i-am scris un mesaj. ”Bă, Laure, să stingem litigiul ăsta. Hai să plătim la primărie şi nu ştiu ce, nu ştiu cum”. Nu răspunde nimic. Îl sun. Nimic. Într-o seară, iar îl sun. Îi zic: „Băi, Laure, de ce nu-mi răspunzi?”. El îmi spune: „Cred că aţi greşit numărul”. Să-mi beleşti p***, mă, dar n-am mai apucat să-i spun că a închis. Din clipa aia, i-am declarat război nesimţitului ăsta. Toate pot fi verificate, sunt la milimetru. Tu-mi spui mie, nenorocitule, care ai venit în ţară cum ai venit, fugărit sau ce ai făcut tu pe acolo, tu vii şi îmi spui că am greşit numărul!? Mie, care te-am ţinut aici?”.

Aţi văzut ce treabă a făcut la Chiajna… Era un nucleu nemaipomenit. În afară de portar, care era băiatul unui israelian care mai dădea bani aici, restul îi avusesem de 4-5 ani. Jucau extraordinar de bine, băteam pe cine voiam

Este povestea lui Apostol Muşat rezultatul frustrării sale? Fostul primar continuă să vorbească, folosind întâmplări şi personaje cu o lejeritate incredibilă. Din nou, o întâlnire cu primarul Mircea Minea pare desprinsă din satirele lui Caragiale:

”Marele antrenor, care nu poate să stea de vorbă cu mine. Putea să-mi spună: ”Nea Muşate, vreau şi eu să mă laud cu aia, cu aia”. Să vă spun alta. Nici măcar nu i-a plătit toată casa lui Oprea. Se laudă ca un nenorocit şi asta te intrigă. Spune că a luat milioane şi nu dă datoriile pe care le are. Fuge ca un laş, putea să mă sune pe mine. N-a avut curaj să vină, că dacă-l vedeam, îi dădeam un şut în c**. Nesimţitul dracu’. Am stat cu tine la masă, am făcut împreună nişte lucruri, dă banii la Primărie! Culmea, noroc cu Baruch ăla mic. Juca la Slobozia. Când m-am eliberat în februarie, mă ia ta-su, sunt prieten cu el. Reghe e finul lui, dar eu îl ştiu de ani de zile. Stă în Snagov de mult. Mă ia să-l văd pe fi-su, era pe terenul doi la Chiajna. Nu mă duc la vestiare, mă duc pe partea cealaltă. Îl sun pe Gabi (n.red. – Oprea). „Bă, ne ducem să-l vedem pe băiat”. Nu mi-a zis nimic că ar fi acolo. După vreo jumătate de oră din meci, vine Mircea la mine. „Ce faci, mă?. De ce nu mi-ai spus că eşti aici? Uite, eu am plecat de la vestiare, că veniseră Gabi Oprea, Popa şi cu Reghecampf şi nu pot să stau lângă javra aia de Reghe”. Eu îi zic: „Bă, du-te dracu’, ţi-am dat jucătorii ăia, n-ai…”. El zice: „Bă, eu am discutat, am rezolvat tot. M-am înţeles cu Reghe. Tu mi-ai spus să mă înţeleg cu el, nu? M-am înţeles cu el”. Eu: „Bine, mă, eu te-am întrebat…”. Atunci, când am auzit ce mi-a spus Mircea, am început eu să-l sun să dea banii la Primărie. Şi cu Mircea a avut, probabil, (n.red. – conflicte) că e un escroc. Nu ştiu exact ce au avut”.

La o masă întunecată din restaurantul de la marginea pădurii din Ghermăneşti, fostul primar Apostol Muşat îşi aranjează, stingher, gulerul bluzei de trening. Teritoriul său s-a restrâns dramatic. Acum îi comandă un ceai unui băiat de la bucătărie, dar până acum 4 ani, controla tot ce mişca în comuna Snagov, locul în care locuiesc multe dintre VIP-urile Bucureştiului. Printre ei, politicieni, artişti sau sportivi. Fostul primar mai are în mânecă un episod, un amestesc ameţitor de dezvăluiri şi cancanuri care implică şi performanţele Stelei din perioada Reghecampf:

”Eu am vorbit şi cu Burleanu, el e amic aici cu un fost senator care l-a susţinut cu fotbalul ăsta pe teren mic. Senatorul Vasilescu. I-am zis lui Burleanu: „Bă, cum p*** mea, nevasta e impresar, iar el antrenor? Cum vine asta? Conflict de interese de la A la Z. Voi de ce nu-l aplicaţi!? Nu vedeţi că bagă pe cine îi dă mălaiul?!”. Acum, ce rost avea să se întâlnească cu fotbaliştii la şpriţ? N-aţi văzut cum mergea Steaua? Chipciu nimic, ăla nimic… Ăsta e caracterul lui. Zero. Un om de nimic care a ajuns cum a ajuns în fotbalul românesc. Stă toată ziua în tabloide. A avut rezultate la Steaua, dar ce concurenţă a avut? Ce echipe au fost când a câştigat el campionatele? Câţi jucători a avut ea la echipele celelalte? Păi, el se bătea cu el singur. N-a avut adversari. De ce când s-a dus la arabi n-a făcut nimic? La Gloria, nimic. La Craiova, nimic. A făcut la Chiajna că a avut un nucleu de jucători. Neubert e omul care l-a făcut antrenor. Sută la sută! Ia-l pe Neubert de lângă el şi vezi dacă mai face ceva? L-a zăpăcit şi pe ăla de cap. L-a lăsat nevasta, s-a încurcat cu o puştoaică româncă. I-a zăpăcit familia şi lui ăla. Aşa sunt ei”.

Ăsta e Reghecampf. Mai minte de două ori că are nişte oferte… Eu l-am ajutat să ajungă pe unde a fost. Dacă ziceam nu, nu se ducea. Sau se ducea şi nu se mai întorcea. L-am făcut şi antrenor pe terasa asta, aici, că nu era şi n-am ştiut. El s-a realizat în România. A avut-o şi pe asta (n.red. – soţia) cu înaintările, le rupe nasurile la fotbalişti. Se bagă în ei de le ia răsuflarea.

Contactat de ProSport, Laurenţiu Reghecampf s-a rezumat să răspundă: „Nu vreau să comentez ce spune Muşat”. – material preluat după www.prosport.ro,  foto – www.ilfovsport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here