Acasă Info Local APROAPE 200 DE PERMISE DE CONDUCERE REȚINUTE DE POLIȚIA RUTIERĂ ILFOV ÎNTR-O...

APROAPE 200 DE PERMISE DE CONDUCERE REȚINUTE DE POLIȚIA RUTIERĂ ILFOV ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ

DISTRIBUIȚI

Peste 1.800 de sancţiuni au fost aplicate într-o săptămână de polițiștii rutieri care au acționat pe drumurile publice urmărind, în principal, reducerea numărului accidentelor grave de circulație și a consecințelor acestora. În acest sens, a fost adoptat un mod de acțiune dinamic și concentrat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în zonele cu risc rutier crescut.

politia-rutieraÎn perioada 23 februarie – 1 martie 2015, 30 de poliţişti rutieri din Ilfov au acţionat zilnic, pe drumurile publice din județ, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave şi consecinţele acestora. Aceştia au desfăşurat activităţi pe linia nerespectării regimului legal de viteză, a consumului de alcool, au verificat autovehicule destinate transportului public de persoane (8+1 locuri) şi au avut în vedere atât șoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor şi autovehiculelor, cât și pietonii care traversează prin loc nepermis. Pentru nerespectarea normelor care reglementează circulația pe drumurile publice polițiștii au aplicat 1.803 sancțiuni contravenționale la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 699.500 de lei. Din totalul sancţiunilor, 211 au vizat abateri ale pietonilor, 113 au fost aplicate pentru șoferii care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor şi pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public iar 385 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au constatat 15 infracţiuni, 14 la regimul circulaţiei rutiere şi una de altă natură, au reținut 192 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 20 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea 95 de certificate de înmatriculare au fost reţinute pentru neregulile constatate.

La nivelul judeţului Ilfov, poliţiştii desfăşoară în continuare astfel de activităţi pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi în vederea prevenirii evenimentelor rutiere şi a depistării conducătorilor auto care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here