Acasă Anchete Aproape 600 de cetăţeni străini depistaţi cu şedere ilegală în luna august

Aproape 600 de cetăţeni străini depistaţi cu şedere ilegală în luna august

DISTRIBUIȚI

În luna august a.c., prioritățile operative ale polițiștilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări au vizat controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a cetățenilor străini, precum și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate. Au fost desfășurate peste 2600 de verificări în teren, fiind depistați aproape 600 de cetățeni străini cu ședere ilegală.

În perioada 1 – 31 august a.c., poliţiştii de imigrări au organizat, la nivel naţional, 2.674 de verificări în teren, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, cu efective proprii şi în colaborare cu structuri cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, precum şi cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 941 de sancţiuni contravenţionale, cetăţenilor străini şi angajatorilor, pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor şi angajarea în muncă a acestora.

De asemenea, în cadrul activităţilor desfăşurate au fost depistaţi 598 de cetăţeni străini cu şedere ilegală.

Totodată, în perioada de referință, pentru 570 de persoane au fost emise decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară de pe teritoriul României, iar 88 de persoane au fost îndepărtate sub escortă.

Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, a declarat marţi că trebuie acceptat faptul că în cercetare „există eşec” şi că nicăieri în lume banii investiţi în acest domeniu nu sunt 100% recuperaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here