Asistenților sociali care activează în cabinete individuale, cabinete asociate sau societăți civile profesionale le va fi recunoscută vechimea în muncă și în specialitate, astfel că se vor putea înscrie la concursurile organizate de instituțiile publice, după ce proiectul care reglementează acest lucru a fost adoptat de Parlament.
„O parte dintre asistenții sociali sunt organizați independent și asigură servicii de asistență socială pentru primăriile care nu au astfel de compartimente în organigramă. Este important pentru că avem nevoie de oameni de legătură între cele mai vulnerabile persoane din comunitate și instituțiile statului care trebuie să le ofere serviciile de care au nevoie. Legea votată astăzi le va permite acestor asistenți sociali să aplice la concursuri care cer ani de vechime și să fie încadrați corect în grila de salarizare, conform experienței lor din anii în care au practicat independent meseria„, declară deputata USR Oana Țoiu, inițiatoarea proiectului de lege.
Legea completează Statutul asistentului social în sensul ca titularilor cu drept de liberă practică să le fie recunoscută perioada în care au furnizat servicii de asistență socială dacă au avut venituri nete de cel puțin 12 salarii minime brute pe țară și dacă au achitat contribuțiile datorate bugetului asigurărilor sociale de stat.
În Registrul Național al Asistenților Sociali din România sunt înregistrate 126 de cabinete individuale de asistență socială și 10 societăți civile profesionale de asistență socială.
Legea face parte din pachetul USR de susținere a liber-profesioniștilor. Până acum au fost adoptate, din acest pachet, legile pentru recunoașterea vechimii în muncă a PFA-urilor și a medicilor de familie și medicilor stomatologici.
[…] Afla mai multe despre aceasta stire [CLICK AIC] […]
[…] Asistenților sociali care activează în cabinete individuale, cabinete asociate sau societăți civile profesionale le va fi recunoscută vechimea în muncă și în specialitate, astfel că se vor putea înscrie la concursurile organizate de instituțiile publice, după ce proiectul care reglementează acest lucru a fost adoptat de Parlament. „O parte dintre asistenții sociali sunt organizați independent […] Citeste mai mult […]