Acasă Economie Asociere în participație Pentru Magurele Science Park

Asociere în participație Pentru Magurele Science Park

DISTRIBUIȚI

A fost semnat contractul de asociere în participație pentru Măgurele Science Park, parcul științific care va fi ridicat pe platforma de cercetare de la Măgurele, care se dorește a deveni un vector de dezvoltare regională, cu impact la nivel național în domeniul competitivității economice.

Semnatarii contractului de asociere în participație sunt Consiliul Județean Ilfov, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară ”Horia Julubei” – IFIN-HH și Primăria orașului Măgurele. Evenimentul a avut loc la 19 decembrie 2018, la sediul ELI NP, de la Măgurele, în prezența tuturor partenerilor din proiect. Consiliul Județean a fost reprezentat de conducerea instituției, dar și de consilierii județeni, au participat reprezentanții IFIN-HH, ai Primăriei orașului Măgurele, dar și conducerile institutelor de cercetare și ale universităților, care au semnat deja protocoale de colaborare cu Asociația Magurele Science Park.

Marian Petrache, președinte Consiliul Județean Ilfov: “Înțelegem cu toții că este un angajament pe termen lung, care implică muncă susținută, de echipă. Dar sunt convins că ne dorim să îl ducem la îndeplinire și asta mă face să privesc cu încredere către viitor. Să sperăm că ne vom ridica la înălțimea cercetătorilor de la Măgurele.”

Academicianul Nicolae Zamfir, director IFIN-HH: “Eu sunt sigur că vom realiza acest parc științific, care va intra în istoria dezvoltării științifice din România. Mulțumesc Consiliului Local Măgurele și Consiliului Județean Ilfov pentru sprijinul necondiționat acordat proiectului ELI-NP, în ultimii ani. Faptul că suntem la timp cu implementarea proiectului vi se datorează și dumneavoastră. Sunt sigur că vom lucra împreună în condiții excelente și mai departe”.

Narcis Constantin, primarul orașului Măgurele: ”Consider că acest moment este unul istoric, atât pentru comunitatea din Măgurele, pentru orașul Măgurele, cât și pentru județul Ilfov, și, de ce nu, pentru România”.

Irinel Scrioșteanu, președinte Asociația Magurele Science Park: “A fost semnat certificatul de naștere a parcului științific de la Măgurele”.

Misiunea Magurele Science Park este să dezvolte economia inovativă, prin sprijinirea comercializării rezultatelor de cercetare, dezvoltare și ale sistemelor de spin-off din cadrul universităților și institutelor de cercetare și participarea la crearea culturii relevante în acest domeniu, precum și valorificarea prezenței proiectului ELI-NP în aria adiacentă Magurele Science Park.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here