Acasă Info Local Astăzi se stabilesc tarifele de depozitare a deșeurilor la depozitul Vidra

Astăzi se stabilesc tarifele de depozitare a deșeurilor la depozitul Vidra

DISTRIBUIȚI

O şedinţă extraordinară a Consiliului General al Capitalei a fost convocată pentru marţi, 6 iulie, ora 16,00, pe ordinea de zi figurând un singur proiect de hotărâre, iniţiat de grupul social-democrat, referitor la tarifele de depozitare a deşeurilor la depozitul Vidra.

Documentul prevede aprobarea tarifelor de depozitare a deşeurilor municipale şi deşeurilor similare care provin numai din municipiul Bucureşti la Depozitul Ecologic Vidra, în urma Sentinţei Civile nr. 2885/17.04.2019. Proiectul stabileşte un tarif de 20,93 euro, exclusiv TVA.

Potrivit referatului de aprobare, pe 15 iulie, Direcţia Juridică a comunicat Direcţiei Servicii Publice soluţia definitivă a instanţei de recurs în dosarul 12077/3/2018 aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

„Prin Decizia civilă nr. 1165/13.07.2020, definitivă, Curtea de Apel Bucureşti respinge ca nefondate recursurile formulate împotriva Sentinţei civile nr. 2885/17.04.2019 de SC ECO SUD SA, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi Municipiul Bucureşti prin primarul general. (…) Direcţia Juridică a specificat că este obligatoriu a se pune în executare Sentinţa civilă nr. 2885/2019 privind iniţierea unui proiect de hotărâre al CGMB prin care se va stabili tariful de depozitare în conformitate cu sentinţa civilă în cauză”, prevede documentul.

Pe 21 mai, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, preciza că între Municipalitate şi Eco Sud există litigii privind tariful de depozitare a deşeurilor. El estima că depozitul respectiv va mai putea fi folosit pentru o perioadă de cel puţin trei ani, raportat la volumul de deşeuri pe care îl generează bucureştenii în prezent.

„În ceea ce priveşte depozitul de la Vidra, gestionat de Eco Sud, şi aici sunt vreo patru-cinci litigii între noi şi cei de la Eco Sud. Eu sper să rezolvăm amiabil. Singurul punct de divergenţă este preţul cu care să se ducă gunoiul de către primăriile de sector acolo. Este o divergenţă între 20 de euro şi 40 de euro. Există un consorţiu de avocaţi pe care tocmai l-am desemnat să se ocupe din partea noastră de acest diferend. Cu ajutorul lor o să facem şi o nouă analiză economică. Eu sper să încheiem, să zicem, în două-trei luni de acum, să încheiem în mod amiabil, eventual cu un arbitraj, acest diferend legat de preţ, astfel încât tot ce înseamnă depozitare de gunoi în Bucureşti să reintre în legalitate. (…) Din ce spun cei de la Vidra, putem să mai folosim acest depozit pentru tot ce înseamnă gunoi din Bucureşti cel puţin trei ani, la volumul de aproape un milion de tone pe care îl avem în momentul acesta”, preciza edilul. – sursa: G4Media.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here