Acasă Social AstraZeneca va livra 9 milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID-19

AstraZeneca va livra 9 milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID-19

DISTRIBUIȚI

AstraZeneca va livra 9 milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID-19, alocate primului trimestru din acest an, a anunţat duminică seara șefa Comisiei Europene. Ursula von der Leyen a precizat că, în total, AstraZeneca va furniza Uniunii Europene 40 de milioane de doze de vaccin anti-COVID. De asemenea, AstraZeneca va începe livrările cu o săptămână mai devreme decât era programat, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

”Compania îşi va extinde şi capacitatea de producţie în Europa”, a precizat şefa Executivului comunitar.

Cu toate acestea, totalul de 40 de milioane de doze reprezintă doar jumătate din ceea ce aştepta executivul UE de la firma britanică-suedeză în aceeaşi perioadă, înainte de a anunţa întârzieri majore săptămâna trecută, transmite Agerpres.

Vineri, Agenţia Europeană pentru Medicamente a dat undă verde utilizării în Uniunea Europeană a vaccinului AstraZeneca/Oxford.

AstraZeneca a provocat însă furia Uniunii Europene după ce a anunțat că vor fi întârzieri în livrarea vaccinurilor. Autorităţile europene au publicat contractul semnat cu această companie pentru a-i reaminti angajamentul de a produce 300 de milioane de doze de vaccin, ”fără a obţine profit sau a suferi pierderi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here