Acasă Info Local Atenționare meteo cu COD GALBEN pentru București și Ilfov

Atenționare meteo cu COD GALBEN pentru București și Ilfov

DISTRIBUIȚI
atenționare de COD GALBEN pentru București și județul Ilfov.
Perioada vizată: 26.01.2023, ora 18:00 – 27.01.2023 ora 10:00.
Se vor semnala precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, iar local se va depune polei.

În Oltenia, local în Muntenia și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula cantități în general de 25…40 l/mp.
În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Mun. București vor fi precipitații îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță și local se va depune polei.
În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.
Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei atenționate, cu viteze în general de 50…60 km/h.

În sud-est și centru, pe alocuri, vor fi depuneri de polei.

De asemenea, până sâmbătă, 28 ianuarie, ora 22.00, sunt așteptate cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului.

În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.
În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…60 km/h, viscolind ninsoarea.
În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Pe alocuri în Transilvania și Moldova vor fi depuneri de polei.

RECOMANDĂRI
  • Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
  • Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
  • Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu traversați râurile prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.

1 COMENTARIU

  1. […] Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de COD GALBEN pentru București și județul Ilfov. Perioada vizată: 26.01.2023, ora 18:00 – 27.01.2023 ora 10:00. Se vor semnala precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, iar local se va depune polei. În Oltenia, local în Muntenia și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi […]  » Vezi detalii […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here