Acasă Economie Au fost aprobate normele pe baza cărora pot fi amânate ratele la...

Au fost aprobate normele pe baza cărora pot fi amânate ratele la creditele bancare

DISTRIBUIȚI

Cu excepția creditelor pentru Prima Casă şi Noua Casă, în toate celelalte cazuri dobânda se va capitaliza

Guvernul a aprobat normele pe baza cărora cei care au luat credite (persoane fizice sau firme) până la data de 30 aprilie 2022 își pot suspenda plata ratelor pe o perioadă de maximum nouă luni. Pot fi amânate doar ratele celor care demonstrează că au avut o creștere de cel puțin 25% a cheltuielilor medii lunare și doar pentru creditele acordate până la data de 30 aprilie 2022.

Într-o conferință de presă, Florin Câciu, ministrul Finanţelor, a atenționat pe cei care vor să își suspende plata ratelor că această măsură va aduce cu sine o creștere a dobânzilor vor creşte, sigurii exceptați fiind cei care au credite pentru programele Prima Casă și Noua Casă, pentru care dobânda nu se capitalizează.

O persoană care vrea să își suspende ratele trebuie să depună un dosar la bancă în care să declare pe propria răspundere că veniturile i-au fost afectate de criza declanșată de război, să dovedească că i-au crescut cu 25% cheltuielile față de aceeași perioadă a anului trecut și că nu a acumulat întârzieri la plata în ultimele 6 luni.

După perioada de amânare, ei vor plăti ratele separat de dobândă, care va fi eşalonată în 60 de rate egale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here