Acasă Economie Au început lucrările la nodul rutier aferent Lotului I care va lega...

Au început lucrările la nodul rutier aferent Lotului I care va lega autostrăzile A0 și A2, în zona Cernica

DISTRIBUIȚI

Au început lucrările la cel mai mare și cel mai important nod rutier aferent Lotului I, care va lega autostrăzile A0 și A2, în zona localității Cernica. Au fost forați până acum aproape 100 de piloți dintre cei 961 necesari întregului Lot I.

Secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, anunță că se lucrează în toate zonele, mai ales în zona lucrărilor de artă: poduri, podețe și pasaje, acolo unde timpul permite. Din cauza umidității foarte ridicate unele lucrări nu se pot executa pentru moment.

De asemenea, a început montarea echipamentelor și instalațiilor pentru producerea grinzilor necesare Lotului I și Lotului II, pe raza administrativă a localității Berceni, iar echipele de muncitori turci au început și realizarea armăturilor necesare producerii grinzilor și continuă lucrările de terasamente de la DN4 spre A2 și de la DN4 spre DN5, precum și în zona DJ401, acolo unde umiditatea permite.

Ordinul de începere a lucrărilor pe Lotul I al A0 Sud a fost dat la 15 februarie 2021.

Lotul I din Autostrada de Centură Sud are o lungime de 16,9 km, între Berceni și A2, constructorul desemnat este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş, iar valoarea contractului este de 830,6 milioane de lei. Lucrările vor fi executate în localitățile: Vidra, Berceni, Popești – Leordeni, Glina și Cernica.

La Pasajul Domnești începe așternerea primului strat de asfalt

Miercuri, 16 iunie, la Pasajul Domnești a început montarea grinzilor principale, a celor secundare și a elementelor intermediare la rampa de urcare dinspre Domnești și a început așternerea balastului stabilizat pe noua poziție a Centurii Capitalei, spre Bragadiru. Astăzi începe așternerea primului strat de asfalt.

Echipele de sudori continuă sudarea tablierului metalic montat deja, ori de câte ori timpul permite, având în vedere că această operațiune nu se poate executa pe ploaie.

Se lucrează, în continuare, la devierea utilităților și la realizarea canalizării pluviale pe amplasamentul lucrării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three + 11 =