Acasă Economie Autostrada de Centură este cel mai important obiectiv de infrastructură pentru București-Ilfov

Autostrada de Centură este cel mai important obiectiv de infrastructură pentru București-Ilfov

DISTRIBUIȚI

Un sondaj realizat de Avangarde în București, în perioada 2 – 10 aprilie 2021, reflectă opiniile bucureștenilor legat de scandalul iscat de sindicaliștii din Metrorex, dar și despre principalele proiecte de infrastrctură angajate de autorități și inclusiv despre intenția de privatizare a companiei Tarom.

Peste 31% dintre respondenți au afirmat că Autostrada de Centură este cel mai important obiectiv de infrastructură pentru București-Ilfov, 22% s-au exprimat pentru magistrala de metrou M5, 21% pentru pasajele Mogoșoaia, Berceni, Oltenița, și 11% pentru dublarea șoselei actuale de Centură. De asemenea, 45% ditre respondenți sunt de părere că nu trebuie privatizată compania Tarom, în timp ce 25% sunt de părere că aceasta trebuie privatizată.

Legat de disputa dintre sindicaliștii de la Metrou și Ministerul Transporturilor – care invocă necesitatea restructurării companiei Metrorex – sondajul arată că majoritatea bucureștenilor nu au agreat blocajul circulației metroului. 64% dintre respondenți declară că nu a fost justificată blocarea circulației metroului, iar 14% dintre respondenți au apreciat ca fiind justificat protestul sindicaliștilor.

La întrebarea ”Cine credeți că ar trebui să suporte pagubele provocate de blocarea circulației Metroului, 34% dintre respondenți consideră că Sindicatul, 27% consideră că participanții la manifestația de protest, iar 9% cred că statul ar trebui să suporte pagubele”.

Sondajul a fost realizat telefonic, pe un eșantion de 710 persoane, având marjă de eroare +- 3,5%

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 3 =