Acasă Economie Autostrada Târgu-Neamț – Iași: 68 de km – 1,2 miliarde de euro

Autostrada Târgu-Neamț – Iași: 68 de km – 1,2 miliarde de euro

DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat, vineri, 29 martie, studiul de fundamentare pentru proiectul strategic de investiţii în parteneriat public-privat ”Autostrada Târgu-Neamţ – Iaşi”, a cărui valoare estimată este de 1,2 miliarde de euro şi presupune realizarea a 68 de kilometri.

”Alocăm fonduri de la bugetul de stat, luăm măsuri pentru atragerea fondurilor europene şi pentru dezvoltarea de proiecte în parteneriat public-privat, astfel încât să realizăm obiectivele de infrastructură aşteptate de mulţi ani de către români. Aprobăm astăzi studiul de fundamentare al proiectului strategic de investiţii în parteneriat public-privat Autostrada Târgu-Neamţ – Iaşi, de asemenea vital pentru regiunea Moldovei. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 1,2 miliarde euro, iar perioada de proiectare şi realizare a autostrăzii este preconizată să dureze 48 de luni. Proiectul are în vedere realizarea a 68 de kilometri de autostradă, iar efectele economice de atragere a investiţiilor în această regiune, dar şi sociale sunt evidente, mai ales că autostrada se racordează la drumul de mare viteză Bucureşti – Suceava, aflat în pregătire la Ministerul Transporturilor”, a spus prim-ministrul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

La începutul lunii aprilie proiectul va fi ”oferit” investitorilor care doresc să-şi asume proiectarea şi construcţia acestei autostrăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here