Acasă Economie Banca Mondială: ”Zonele din jurul gurilor de metrou vor fi strategice pentru...

Banca Mondială: ”Zonele din jurul gurilor de metrou vor fi strategice pentru dezvoltarea județului Ilfov”

DISTRIBUIȚI

La 3 aprilie, au avut loc, la sediul CJ Ilfov, o nouă rundă de discuții cu reprezentanții Băncii Mondiale despre Strategia de Dezvoltare a județului Ilfov.

Specialiștii Băncii Mondiale au prezentat reprezentanților Consiliului Județean o primă parte din Strategia de Dezvoltare a Județului pentru perioada 2020-2030. Este vorba despre o analiză a situației existente pe principalele sectoare de dezvoltare.

Marcel Heroiu, senior expert dezvoltare urbană, Banca Mondială: ”Zonele din jurul gurilor de metrou vor fi strategice pentru dezvoltarea județului Ilfov. Există interes din partea investitorilor. Aveți un dialog cu ei și spuneți-le: Sunteți bineveniți în Ilfov!. Aveți ocazia să decideți dacă Ilfovul va fi metropolă. Administrația publică joacă un rol crucial în dezvoltarea județului. Parteneriatul public-privat este un element esențial în relația cu mediul de afaceri”.

Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov: ”Mă îngrijorează zonele care se depopulează: Petrăchioaia, Dascălu, Nuci, Găneasa. Trebuie să creăm locuri de muncă pentru oamenii din acele zone, pentru a crește condițiile de locuire. În egală măsură, mă preocupă și lipsa forței de muncă din județ. Avem nevoie de un proiect care să dea speranța că și la noi în țară se poate trăi bine, ca să oprim exodul”.

Specialiștii Băncii Mondiale vor prezenta analiza făcută, concluziile și măsurile care se impun și în cadrul unei serii de întâlniri cu aleșii locali, afaceriștii și cetățenii județului Ilfov.

Consiliul Județean și Banca Mondială au semnat un contract de asistență tehnică și consultanță, pentru realizarea unui Program de Dezvoltare Regională a Județului Ilfov 2020-2030. Acordul cuprinde patru direcții de acțiune Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov, Planul de amenajare al teritoriului județului Ilfov, Prioritizarea intervențiilor strategice și Strategia de dezvoltare aplicată pentru zona Măgurele.

 

           

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × one =