Acasă Economie Bani europeni pentru programele transfrontaliere RO-UA și RO-MD

Bani europeni pentru programele transfrontaliere RO-UA și RO-MD

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană a aprobat Interreg NEXT România-Ucraina 2021-2027 și Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027, programe de cooperare transfrontalieră pentru care MDLPA este autoritate de management.

Programul Interreg NEXT România-Ucraina are un buget de 54 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, care vor fi investite în modernizarea spitalelor și a instituțiilor de învățământ din zona de graniță, în dezvoltarea turismului și optimizarea serviciilor vamale, precum și în prevenirea și pregătirea pentru gestionarea situațiilor de urgență. În România, județele care vor putea beneficia de  aceste fonduri sunt Satu Mare, Maramureș, Botoșani, Suceava și Tulcea, în timp ce din Ucraina vor participa la program oblasturile Ivano-Frankivsk, Zakarpatia, Cernăuți și Odesa.

Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova are o alocare de 77,3 milioane de euro de la Uniunea Europeană, iar investițiile vor viza modernizarea sistemului sanitar, a școlilor și universităților, dezvoltarea turismului, managementul frontierelor și pregătirea pentru situațiile de urgență. Aria programului acoperă județele Iași, Vaslui, Botoșani și Galați și întregul teritoriu al Republicii Moldova.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here