Acasă Politic BĂNICIOIU, ZGONEA ȘI PLUMB, URMAȘII LUI PONTA LA CÂRMA PSD?

BĂNICIOIU, ZGONEA ȘI PLUMB, URMAȘII LUI PONTA LA CÂRMA PSD?

DISTRIBUIȚI

LUPTA PENTRU PUTERE IN psdAșa cum era de așteptat, Guvernul Ponta a rezistat și celei de-a treia moțiuni de cenzură a Opoziției. În spatele acestei imagini de unitate, în care liderii centrali și județeni au făcut scut în jurul lui Ponta și anunță că vor merge până în pânzele albe alături de actualul lor șef, în realitate greii partidului își dispută supremația în partid.

Va începe o luptă pentru putere, întrucât se așteaptă ca Victor Ponta să părăsească, în curând, atât funcția de prim-ministru, cât și pe cea de președinte al partidului. Liviu Dragnea nu mai poate sta la pândă, din cauza condamnării, Ioan Rus a plecat rușinos, iar PSD pare-se că a pierdut deja alegerile în Ardeal, iar în lista de vicepreședinți nu prea există nume înlocuitoare.

Prima grupare care speră să controleze butoanele partidului este formată în jurul lui Nicolae Bănicioiu, unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Victor Ponta. Bănicioiu are capacitatea de a atrage de partea sa toți tinerii din partid și pe toți cei care se încadrează în tipologia noului val (tineri, politicieni care nu au imaginea sau eticheta de sforari). De asemenea, Bănicioiu are avantajul unei imagini bune la nivel public.

Cea de-a doua grupare care râvnește la controlul partidului este cea pe care încearcă să o creeze Olguța Vasilescu, cu vârf de lance în persoana lui Valeriu Zgonea. Actualul șef al Camerei Deputaților era unul din cei care revendicau șefia partidului, în cazul în care Victor Ponta ar fi ajuns la Cotroceni sau fie și-ar fi depus demisia după pierderea alegerilor.

Nu în ultimul rând, aducerea în prim-plan a Rovanei Plumb ar fi o lovitură de imagine, dar o copiere a strategiei PNL care a adus-o recent ca lider pe Alina Gorghiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here