Acasă Anchete Bătaie de joc/Cum se anvelopează blocurile în Sectorul 5

Bătaie de joc/Cum se anvelopează blocurile în Sectorul 5

DISTRIBUIȚI

Firma care anvelopează blocurile în Sectorul 5, în ciuda temperaturilor scăzute care nu ar permite utilizarea adezivului folosit la lucrări, a găsit o soluție ingenioasă: a lipit pe sacii de adeziv etichete noi, care coboară temperatura minimă de utilizare de la 5 grade Celsius în versiunea originală la -5 grade.

”Au pus pur și simplu etichete noi pe sacii vechi de adeziv și acum lucrează mai departe, în frig”, a declarat pentru G4Media.ro Iustin Roşca, preşedintele asociaţiei de proprietari, membru al PLUS.

G4Media.ro a scris miercuri, 4 decembrie, despre problema anvelopării blocurilor de pe Bulevardul Sebastian, realizată de firma Rotary Construct. De când se crapă de ziuă şi până se întunecă, sute de muncitori lipesc plăcile de polistiren cu un adeziv pe care il prepară pe loc, într-o găleată.

Problema este că, potrivit indicaţiilor tehnice de pe ambalaj, producătorul spune ca adezivul pentru exterior trebuie să fie folosit numai la temperaturi de peste cinci grade. Ceea ce nu se întâmplă, având în vederea temperaturile scăzute din ultima perioadă. Prin urmare, locatarii şi-au pus serioase semne de întrebare asupra calităţii lucrării și au făcut petiții pentru rezolvarea problemei.

”Am sesizat atât Primăria, cât și Rotary Construcții despre nerespectarea standardelor de lucru, despre dezinteresul privind calitatea execuției, despre bătaia de joc legată de cheltuirea banului public încă din 23.11.19. Telefonic, firma Rotary, prin inginerul Alexandru Vasiliu mi-a comunicat ca ei folosesc un super adeziv și ca merge și așa, cu toate ca pe sacul de adeziv pe care-l folosesc pe șantier, Termo Eco din Bulgaria, scrie clar să nu se folosească la temperaturi mai mici de 5 grade”, a declarat pentru G4Media.ro Iustin Roşca, preşedintele asociaţiei de proprietari.

Într-un răspuns pe care preşedintele asociaţiei de proprietari l-a primit de la Primăria Sectorului 5, acestuia i s-a spus că firma de construcţii a asigurat autorităţile locale că ”nu a utilizat materiale la temperaturi mai mici de 5 grade Celsius”. Pentru a proba cele afirmate, omului i-a fost trimis şi un grafic al temperaturilor înregistrate în ultima perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here