Acasă Politic Beatrice Tudor: Îndemnurile la violență din mediul online trebuie respinse și condamnate...

Beatrice Tudor: Îndemnurile la violență din mediul online trebuie respinse și condamnate ferm de demnitari

DISTRIBUIȚI

Deputatul PSD Beatrice Tudor a lansat un apel către toți demnitarii români, indiferent de funcția pe care o ocupă și indiferent de partidul pe care-l reprezintă, pentru a condamna ferm și lipsit de echivoc îndemnurile la violență care sunt propagate în mediul online, prin intermediul rețelelor de socializare.

Beatrice Tudor a susținut că instrumentele de socializare online sunt utile și necesare, inclusiv pentru consolidarea democrației, și a încurajat folosirea acestor rețele sociale de către toți cetățenii români care doresc să-și facă vocea auzită în spațiul public, subliniind faptul că ele nu trebuie să devină niciodată instrumente de instigare la violență.

Deputatul face referire la acele comunități online care îndeamnă la acte de extremă violență îndreptate împotriva persoanelor pe criterii de etnie, gen, orientare sexuală și chiar orientare politică. Mai mult, Beatrice Tudor a arătat că aceste instrumente sunt folosite inclusiv pentru îndemnuri împotriva vaccinării, ceea ce creează vulnerabilități.

“Există mai multe comunități online care folosesc rețelele sociale pentru a propaga mesaje violente împotriva unor categorii sociale sau etnice. Îndemnurile la violențe, sintagme precum <<decapitare>> cu referire la persoane sau etnii nu pot să fie tolerate de nimeni, sub nicio formă. Țintele acestor indivizi violenți și iresponsabili sunt multiple, iar acest fapt arată că aceste persoane nu au o nemulțumire factuală în legătură cu subiecte de pe agenda publică, ci caută să instaureze un climat de tensiune socială și anomie în societatea românească. De la politică, la religie, la comunitatea LGBT, mai totul a devenit pretext pentru furie și ură. Inclusiv vaccinarea obligatorie a ajuns temă de instigare pentru acești indivizi, o dovadă în plus a faptului că nu se urmărește o critică constructivă, ci doar tensionarea artificială a românilor de bună credință. Și din acest motiv consider că o atitudine de condamnare fermă este imperios necesară”, a declarat Tudor.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here