Acasă Info Local Bilanț pozitiv al Poliției Ilfov pentru 2015

Bilanț pozitiv al Poliției Ilfov pentru 2015

DISTRIBUIȚI

Politia-mascataÎn anul 2015, activitatea poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov a avut ca principal obiectiv creşterea gradului de siguranţă a cetățenilor prin apărarea drepturilor, intereselor și patrimoniului persoanelor, precum și prin siguranţa rutieră, se arată într-un comunicat remis viitorulilfovean.ro.

De asemenea, polițiștii ilfoveni s-au concentrat pe combaterea evaziunii fiscale, a contrabandei, asigurarea unui climat de legalitate în mediul de afaceri, precum și pe prevenirea și combaterea corupției. Eforturile depuse de polițiști s-au concretizat într-o scădere a numărului de infracțiuni contra patrimoniului (cu 9% față de anul 2014). Astfel, ca urmare a activităților preventive derulate, furturile, furturile din locuințe, furturile din societăți comerciale, furturile de autovehicule și din autovehicule s-au situat pe un trend descendent, iar comparativ cu anul precedent au înregistrat scăderi cu 16%, 14,5%, 9,5%, 36,1%, respectiv 9,7%.

În ceea ce privește infracționalitatea de natură economică, polițiștii ilfoveni au soluționat 79 de dosare complexe, împotriva a 103 persoane s-a început urmărirea penală, iar pentru 40 de persoane s-au dispus măsuri preventive. Activitatea pe această linie s-a concretizat cu întocmirea a 59 de rechizitorii. Totodată, în cadrul dosarelor de evaziune fiscală instrumentate, polițiștii specializați în combaterea faptelor de acest gen au recuperat un prejudiciu de 14.069.994 de lei.

Polițiștii de investigații criminale și cei de investigare a criminalității economice Ilfov au reușit, în anul 2015, destructurarea a 70 de grupări infracționale, fiind cercetate 302 persoane, membri ai acestor grupări.

În scopul creşterii gradului de siguranţă a elevilor, polițiștii s-au implicat activ în activități de prevenire a delincvenței juvenile, a consumului de droguri, precum și pentru deprinderea de către aceștia a principalelor reguli de circulație în vederea evitării implicării acestora în accidente rutiere.

În ceea ce privește siguranța rutieră, în anul 2015 s-a reușit o scădere semnificativă a numărului de persoane care și-au pierdut viața în accidente rutiere (cu 25% mai puține decât în anul 2014).

Pentru anul în curs, polițiștii ilfoveni și-au propus ca obiectiv principal creșterea gradului de siguranță al cetățeanului, prin protejarea persoanei, a patrimoniului, siguranţa stradală şi rutieră. Totodată, o prioritate a polițiștilor din Ilfov rămâne asigurarea unui climat de legalitate a mediului de afaceri, combaterea evaziunii fiscale, a contrabandei, a corupţiei și a contrafacerii de mărfuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here