Acasă Social Bill Gates despre teoriile conspirației: Trebuie să dăm în continuare răspunsuri bazate...

Bill Gates despre teoriile conspirației: Trebuie să dăm în continuare răspunsuri bazate pe fapte

DISTRIBUIȚI
Secretary Alex Azar and Bill Gates

Miliardarul american Bill Gates a vorbit în timpul unei conferințe a cotidianului The New York Times despre teoriile conspirative care s-au propagat odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Bill Gates a avertizat omenirea, în ultimii ani, că nu este pregătită pentru următoarea pandemie, dar spune că nu se aștepta ca atâtea teorii ale conspirației să se răspândească cu privire la cea prin care trecem acum.

De asemenea, cofondatorul Microsoft a evitat să răspundă dacă mesajele împotriva științei ale administrației Trump au afectat măsurile luate împotriva virusului.

Aflat alături de Anthony Fauci, principalul expert american în boli infecţioase, Bill Gates a răspuns în schimb întrebării cu privire la teoriile conspirației, în special cele în care ei sunt vizați. Miliardarul a spus că a fost uimit de ele.

”Aceste teorii ale conspirației – Care este scopul vaccinului? Este microcipare, este controlul populației? – au venit atât de neașteptat încât nici eu, nici Tony (Anthony Fauci, n.red.) nu cred că avem vreun sfat de dat pentru celălalt, poate acela că trebuie să dăm în continuare răspunsuri bazate pe fapte”, a spus Bill Gates, potrivit Mashable.

Potrivit sursei citate, un nou studiu efectuat în SUA cu privire la dezinformarea în legătură cu COVID-19 a arătat că 13% dintre americani cred în teoria că ”Bill Gates este în spatele pandemiei de coronavirus”.

Cercetarea realizată de Harvard Kennedy (școala de politici publice a Universității Harvard) a mai relevat că 25% dintre oamenii din SUA cred că pandemia de coronavirus este folosită pentru a provoca ”o periculoasă și nenecesară vaccinare a americanilor”.

În luna iulie a acestui an, Bill Gates a dezmințit teoria conspirației potrivit căreia ar intenționa să folosească un vaccin anti-COVID pentru a implanta cipuri în corpurile oamenilor: ”Trebuie să demontăm această teorie. Sper să dispară cât mai repede. Cred că trebuie să spunem adevărul. Trebuie să le explicăm oamenilor care sunt valorile noastre, astfel încât toată lumea să înţeleagă de ce suntem implicaţi în acest proiect şi de ce suntem dispuşi să cheltuim miliarde de dolari pentru a accelera progresul unui vaccin”, a precizat Bill Gates. Foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here