Acasă Info Local Brănești: Campania de depistare a TBC, un succes

Brănești: Campania de depistare a TBC, un succes

DISTRIBUIȚI

În cele trei zile ale campaniei de depistare precoce a tuberculozei în comuna Brănești, s-au prezentat la evaluare peste 130 de persoane, anunță CJ Ilfov.

Caravana se va afla la Glina, în zilele de 7, 8 și 9 februarie și la Afumați în zilele de 21, 22 și 23 februarie.

Aceste activități se derulează în baza protocolului de cooperare semnat în luna august a anului trecut, prin care Consiliul Județean Ilfov, alături de partenerii săi, își propune realizarea unor acțiuni concrete pentru a facilita accesul cetățenilor din Ilfov la servicii de sănătate. Activitățile presupun deplasarea unei caravane, prin care ilfovenii vor beneficia de acces facil, gratuit, aproape de casă, la consultații medicale puse la dispoziție de un cabinet mobil, dotat cu aparatură de radiologie și diagnostic molecular rapid.

Inițiativa se adresează cu precădere persoanelor din grupuri vulnerabile, însă pot participa toți locuitorii județului Ilfov care au domiciliul în mediul rural, atât persoanele fără posibilități financiare, care doresc să acceseze servicii de sănătate specifice, cât și oricare alte persoane interesate de o evaluare medicală pulmonară preventivă.

Caravana de screening este dotată și cu un program de inteligență artificială care ajută la depistarea tuberculozei și altor 14 patologii pulmonare. Serviciile medicale ale caravanei sunt asigurate de personal medical specializat, iar în contextul pandemiei de COVID-19, cu ajutorul testelor efectuate în mod gratuit, pot fi detectate inclusiv eventuale sechele post-COVID-19 și se poate face o recomandare pentru continuarea investigațiilor la un medic specialist.

Accesul către serviciile medicale va fi completat de activități de informare, educare și conștientizare, desfășurate inclusiv prin intermediul medicilor de familie, la nivelul județului Ilfov, iar persoanele diagnosticate vor beneficia de activități de sprijin în vederea facilitării participării la tratament (ex. consiliere psihologică, suport individual personalizat, subvenții și alte servicii adaptate și necesare).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here