Acasă Info Local Buftea: Eroii Neamului nostru ne-au lăsat un drept de necontestat: libertatea

Buftea: Eroii Neamului nostru ne-au lăsat un drept de necontestat: libertatea

DISTRIBUIȚI

În fiecare an, Ziua Eroilor este marcată odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, evocând memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

În 2021, Ziua Eroilor are loc în data de 10 iunie.

În această zi, potrivit programului manifestărilor publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 568 din 3 iunie 2021, au avut loc ceremoniale militare şi religioase la nivel naţional organizate de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne, activităţi specifice pentru comemorarea eroilor români căzuţi şi înhumaţi pe teritoriul altor state, organizate de Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul reprezentanţelor diplomatice româneşti sau oficiilor consulare, programe organizate de Ministerul Educaţiei, prin intermediul inspectoratelor şcolare, dedicate aniversării Zilei Eroilor, în instituţiile/unităţile de învăţământ din subordine sau aflate în coordonare, de tipul lecţii deschise.

De asemenea, autorităţile administraţiei publice locale au organizat manifestări comemorative, în funcţie de specificul local, la mausolee ale eroilor, precum şi la cimitire, parcele de onoare şi monumente de război. La ora 12.00, în toate lăcaşurile de cult au fost trase clopotele, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ s-a păstrat un moment de reculegere.

Așa s-a întâmplat și la Buftea unde au fost prezente oficialitățile județene și locale, alături de conducători de instituții deconcentrate.

Hubert Thuma, președinte al CJ Ilfov: Acum, în vremuri complicate dar mai pașnice, ideea de eroism capătă în fiecare zi valențe noi

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: ”Cinstirea eroilor noștri nu vorbește doar despre jertfa lor, ci și despre lecțiile de unitate, sacrificiu și profesionalism pe care ni le-au lăsat drept moștenire și pe care s-au clădit generațiile următoare. Registrul acesta de valori s-a perpetuat, iar acum, în vremuri complicate dar mai pașnice, ideea de eroism capătă în fiecare zi valențe noi.

Pe lângă toate aceste lecții, Eroii Neamului nostru ne-au lăsat un drept de necontestat: libertatea. Pentru asta și pentru tot curajul și sacrificiul lor le suntem profund recunoscători.

Am participat astăzi la festivitățile organizate în orașul Buftea, cu ocazia Zilei Eroilor. A fost o ceremonie plină de emoții și însemnătate, prin care ne-

am arătat recunoștința față de militarii noștri pentru eroismul de care au dat dovadă și pentru viitorul pe care, prin jertfa lor, l-au asigurat țării noastre”.

Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al CJ Ilfov: Este obligația noastră morală să învățăm și generațiile viitoare că pe sacrificiul eroilor noștri construim democrația de azi și de mâine

Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov: ”Am marcat astăzi, la Monumentul Eroilor din Buftea, sărbătoarea Înălțării Domnului Iisus Hristos, mare bucurie a creștinilor-ortodocși si Ziua Eroilor, alături de președintele CJI, Hubert Thuma, primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol, și alte personalități ale județului nostru. Istoria ne-a oferit, veac după veac, eroi. Eroi care au luptat pe mai multe fronturi, indiferent de idealuri: pentru a duce mai departe națiunea, tradițiile și cultura, pentru libertate, pentru integritate. Dacă astăzi avem eroi în halate albe, care de un an și jumătate se află în prima linie în lupta cu pandemia, în trecut, eroii își dădeau viața în războaie.

Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie, spunea Regele Mihai, fostul șef de stat care a pus capăt unui război mondial în care și-au pierdut viața, potrivit estimărilor, peste 70 de milioane de oameni, majoritatea civili. Morală, credință și memorie.

Să cinstim cum se cuvine memoria celor care s-au jertfit pentru idealurile despre care am amintit, pentru libertatea noastră. De asemenea, este obligația noastră morală să învățăm și generațiile viitoare că pe sacrificiul eroilor noștri construim democrația de azi și de mâine!”

Vincențiu Voicu, vicepreședinte al CJ Ilfov: Astăzi aducem un omagiu militarilor al căror sânge vărsat a redat libertatea poporului român

Vincențiu Voicu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov: ”Odată cu Înălțarea Domnului sărbătorim și Ziua Eroilor! Astăzi aducem un omagiu militarilor al căror sânge vărsat a redat libertatea poporului român. Ținem un moment de reculegere și ne rugăm pentru sufletele eroilor neamului, este datoria noastră să îi comemorăm și să prețuim jertfa lor supremă: moartea pentru libertatea și binele generațiilor următoare”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen + seven =