Acasă Info Local Buftea: Recomandări ale Poliției pentru Summer Well

Buftea: Recomandări ale Poliției pentru Summer Well

DISTRIBUIȚI

 

Pe perioada Festivalului Summer Well, 100 de polițiști acționează pentru siguranța participanților și a traficului rutier, în zona de desfășurare.

Pentru recreere în siguranță, polițiștii recomandă să aveți grijă de bunurile personale, să nu răspundeți provocărilor și să sesizați Poliția sau celelalte forțe de ordine dacă sunteți martorul sau victima unei fapte cu caracter antisocial.

În perioada 10 – 12 august a.c. în incinta domeniului Știrbei-Buftea, se desfășoară Festivalul de muzică Summer Well 2018, fiind estimată participarea a aproximativ 20.000 de persoane pe toată perioada festivalului.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice în zona de desfășurare a festivalului, acționează 100 de polițiști, în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Polițiștii monitorizează traficul rutier și sunt prezenți pe tronsoanele de afluire și defluire către locul de desfășurare a evenimentului.

De asemenea, vor fi efectuate controale, împreună cu celelalte instituții abilitate, pentru verificarea respectării legislației de către agenții economici și societatea de pază angrenată în activitate.

Polițiștii ilfoveni desfășoară acțiuni și patrulează, pentru prevenirea incidentelor și pentru intervenția promptă la evenimente.

Pe lângă polițiștii din dispozitivul curent, vor fi asigurate rezerve de intervenție, în funcție de evoluția situației operative.

Recomandări

Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime.

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător! Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant.

Nu acceptaţi băutură, ţigări sau alimente de la persoane necunoscute, despre care aveţi puţine informaţii ori pe care le-aţi întâlnit de puţin timp!

Nu răspundeţi la provocări cu violenţă şi încercaţi să evitaţi conflictele!

Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera.

Nu participaţi la jocurile de noroc clandestine, organizate de persoane care profită de cei tentaţi de câştiguri facile şi sesizaţi, de îndată, poliţiştii.

Dacă înnoptaţi în cort, alegeţi să campaţi în stații de campare special amenajate! Dacă vă îndepărtaţi de locul în care aţi poposit, nu lăsaţi bunuri de valoare în interior!

Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se organizează manifestări publice, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcări sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!

În perioada festivalului, noaptea târziu, vă recomandăm să vă deplasaţi în grup şi să nu vă plimbaţi în locuri izolate şi întunecoase!

Nu răspundeţi la provocări şi evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate!

În caz de nevoie, apelați cu încredere la noi! Atunci când sunteţi martorii unor fapte antisociale sau aţi fost victima unei infracțiuni, nu ezitaţi să vă adresaţi celui mai apropiat echipaj de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here