Acasă Social ”Bune practici și lecții învățate privind combaterea dezinformării în timpul proceselor electorale”

”Bune practici și lecții învățate privind combaterea dezinformării în timpul proceselor electorale”

DISTRIBUIȚI

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) participă marți, 22 iunie 2021, la webinarul cu tema Bune practici și lecții învățate privind combaterea dezinformării în timpul proceselor electorale al Grupului de lucru pentru rețele sociale, dezinformare și integritate electorală, (orig. Social Media, Disinformation and Electoral Integrity Working Group – SMEID), organizat de Fundația Internaționalӑ pentru Sisteme Electorale (IFES).

Acest eveniment reprezintӑ a treia reuniune a SMEID, lansat în luna mai 2020, în prezența a 45 de membri ai organismelor de management electoral din 13 țări din Europa și Eurasia. Cel mai recent atelier SMEID a avut loc în luna aprilie 2021 când s-au discutat aspecte legate de managementul crizelor de comunicare și dezinformare.

Evenimentul online își propune să ofere membrilor SMEID prilejul de a participa la un exercițiu de simulare interactivă și de a afla mai multe informații despre Ghidul privind combaterea dezinformării, lansat recent.

Evenimentul reunește specialiști și practicieni din domeniul comunicării publice și are ca obiectiv facilitarea dialogului ȋntre participanți ȋn vederea împărtășirii experiențelor, bunelor practici și a lecțiilor învățate în urma eforturilor susținute de combatere a dezinformării depuse pe tot parcursul organizării proceselor electorale.

AEP este reprezentatӑ la acest eveniment online de către Cristian – Alexandru Leahu, șeful Departamentului legislație, contencios electoral, relația cu Parlamentul și Uniunea Europeană, de către Anamaria Revnic-Cӑlugӑrița, directorul Direcției comunicare din cadrul Departamentului cooperare internațională, și de către doamna Cristina Moldoveanu, directorul Direcției evidențe electorale informatizate din cadrul Departamentului informatizarea proceselor electorale.

IFES este o organizație internaționalӑ care promovează democrația la nivel global și colaborează cu societatea civilă, instituțiile publice și sectorul privat ȋn vederea organizӑrii și desfӑșurӑrii de alegeri libere și transparente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + thirteen =