Acasă Editorial C.J. ILFOV A FINALIZAT 11 CONTRACTE DE ASOCIERE APROBATE ÎN PERIOADA 2012...

C.J. ILFOV A FINALIZAT 11 CONTRACTE DE ASOCIERE APROBATE ÎN PERIOADA 2012 – 2015

DISTRIBUIȚI

foto 1 pagina 4 

Au fost atribuite sume importante pentru educație și infrastructură

Consiliul Județean Ilfov a finalizat 11 contracte de asociere cu nouă unități administrativ-teritoriale, documente aprobate în perioada 2012 – 2015.

Fără a se ține cont de culoarea politică a primarilor, contribuția instituției coordonată de Marian Petrache s-a ridicat la 5,4 milioane lei, localitățile, prin consiliile locale, contribuind cu aproape 20 milioane lei.

Potrivit Legii nr. 273/2006, autoritățile pot aproba colaborarea sau asocierea pentru realizarea unor lucrări și servicii publice locale. Asocierea se realizează pe bază de contracte de asociere în care se prevăd și sursele de finanțare reprezentând contribuția fiecărei autorități a administrației locale implicate. De asemenea, Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale dă dreptul consiliului județean să se asocieze cu alte unități administrativ teritoriale din țară ori din străinătate pentru promovarea unor interese comune.

Vă prezentăm situația contractelor de asociere finalizate, aprobate în perioada 2012 – 2015.

  • La Grădiștea a fost construit un sediu administrativ pentru care au fost cheltuite 3,33 milioane lei, contribuția Consiliului Județean Ilfov fiind de 800.000 de lei.
  • La Cornetu a fost amenajată o sală multifincțională, în strada Livezi, pentru care au fost cheltuiți 657.000 lei, contribuția județului fiind de 300.000 lei.
  • La Corbeanca a fost finalizată construcția grădiniței cu program normal, cu trei grupe, din satul Tamaș, care a costat 1,22 milioane lei, din care 100.000 au venit din partea Consiliului Județean Ilfov.
  • La Vidra a fost reabilitată școala, valoarea contractului de asociere fiind de 250.000 lei, din care Consiliul Județean Ilfov a plătit 200.000 de lei.
  • În orașul Pantelimon, a fost amenajat parcul din strada Livezilor cu suma de 2,1 milioane lei, Consiliul Județean Ilfov contribuind cu 500.000 lei.
  • La Snagov a fost amenajat parcul din fața Casei de Cultură din Ghermănești (600.000 de lei valoarea totală a contractului, Consiliul Județean Ilfov contribuind cu jumătate) și a fost asfaltată strada Bujorului din satul Snagov cu suma de 268.000 lei, din care 250.000 de lei au venit de la Consiliul Județean Ilfov.
  • La Ștefăneștii de Jos au fost reabilitate drumurile comunale (strada Răsăritului, strada Floarea de Colț, strada Azuga, Intrarea Azuga și strada Mesteacănului), Consiliul Județan Ilfov contribuind cu 1.000.000 de lei din suma totală de 1.020.000 lei.
  • La Dascălu, a fost construită o grădiniță cu program prelungit. Din cei 900.000 de lei necesari, 500.000 au venit de la Consiliul Județean Ilfov.
  • La Brănești, au fost executate lucrări de reabilitare și construcție la campusul școlar al Colegiului Silvic ”Theodor Pietraru”, modernizându-se sala de sport (13,9 milioane lei valoarea contractului de asociere, din care 800.000 de lei au venit de la Consiliul Județean Ilfov), a fost modernizat sistemul de preparare a agentului termic pentru încălzirea unităților de învățământ din localitate (județul contribuind cu 400.000 de lei la necesarul de 440.804 lei) și au fost efectuate lucrări de reparații la sala de sport a Liceului Tehnologic ”Cezar Nicolau”, Consiliul Județean Ilfov contribuind cu jumătate din suma de 600.000 de lei din contractul de asociere.

 

Bani pentru străzile din Bragadiru, Tunari, Clinceni și Balotești și pentru grădinițele din Cernica, Domnești și Dărăști până la finele anului

În acest an, vor fi finalizate alte 15 contracte de asociere ca urmare a sumelor alocate de Consiliul Județean Ilfov la jumătatea lunii iulie 2015. Este vorba de 15 lucrări din 14 localități ale județului:

La Popești – Leordeni vor fi reabilitate școlile și vor fi proiectate și executate lucrări de reparații, reabilitări și modernizări pe anumite străzi, valoarea contractului de asociere fiind de 20 milioane lei.

La Voluntari va fi contruit complexul sportiv ”Niță Pintea” (10,9 milioane lei), la Dărăști va fi construită o grădiniță cu program prelungit (1,1 milioane lei), la Cernica va fi construită o grădiniță cu program prelungit (două milioane lei), iar la Corbeanca, cu aproape patru milioane lei vor fi modernizate anumite străzi și parcări, va fi întreținut parcul aflat în administrarea Consiliului Local, inclusiv echiparea tramei stradale cu elemente de mobilier urban. La Grădiștea, cu 400.000 de lei vor fi realizate lucrări de amenajare complexă a perimetrului administrativ al grădiniței cu program prelungit, la Tunari, cu 1,5 milioane lei vor fi asfaltate străzile Nichita Stănescu, Ioan Slavici și I.L. Caragiale, la Balotești – cu 5,28 milioane lei va fi modernizat sistemul rutier din strada Broscari și Intrarea Punții și va fi realizată canalizarea menajeră și pluvială împreună cu rețeaua de alimentare cu apă de pe străzile I.C Brătianu, Broscari și Intrarea Punții.

La Bragadiru, cu 3,5 milioane lei vor fi modernizate sistemul rutier și unele alei, iar la Domnești va fi amenajată grădinița cu program prelungit, valoarea contractului de asociere ridicându-se la aproape opt milioane lei. La Moara Vlăsiei vor fi cheltuiți 400.000 lei pentru construirea unui Centru Cultural pentru Tineret. 5,63 milioane lei vor merge la Mogoșoaia pentru realizarea de lucrări de reparații curente și asfaltarea unor străzi, cu șapte milioane lei va fi construită o piață agroalimentară în orașul Buftea, iar în comuna Clinceni, cu 8,38 milioane lei, vor fi executate lucrări de modernizare pe străzile Privighetorii, Școlii, DE 28, Viilor, Solariilor, Sabarului, Ciorogârlei, Intrarea Dispensarului și Monumentul Eroilor.

Valoarea totală a contractelor de asociere se ridică la 78,22 milioane lei, din care contribuția Consiliului Județean Ilfov este de 32,44 milioane lei. – VLAD CRISTEA

1 COMENTARIU

  1. Buna seara oare comuna petrachioaia cand ii va vein randul domnilor due LA consiliu judetean sau nu ati auzit due aceasta frumoasa comuna care she afla langa bucuresti? Rusine rusine rusine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here