Acasă Anchete Cămătari din Bragadiru, săltați de polițiști

Cămătari din Bragadiru, săltați de polițiști

DISTRIBUIȚI

La 6 iulie, polițiștii orașului Bragadiru, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au efectuat 4 percheziții domiciliare la adresele a patru bărbați, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă, șantaj, lovirea sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice, a anunțat IPJ Ilfov.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2015 și până în prezent, cei 4 bărbați, fără a fi persoane autorizate, ar fi acordat împrumuturi mai multor persoane, pentru care ulterior, ar fi perceput dobânzi între 10% și 40% din suma împrumutată, iar în cazul în care sumele de bani nu erau restituite cu dobânzile aferente, ar fi exercitat acte de constrângere și de violență fizică în public, tulburând astfel ordinea și liniștea publică.

Printre cei vizați se află și George Chiru, un cunoscut în lumea interlopă din Ilfov și București.

”La percheziții au fost descoperite și indisponibilizate sume de bani, precum și un autoturism de lux, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, polițiștii ilfoveni au pus în aplicare 9 mandate de aducere, persoanele respective fiind conduse la sediul poliției orașului Bragadiru, pentru cercetări. În urma probatoriului administrat, la data de 6 iulie a.c., polițiștii din Bragadiru au dispus reținerea pentru 24 de ore față de 3 bărbați, cu vârste între 27 și 41 de ani, iar în cursul zilei de astăzi, aceștia au fost prezentați procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de 2 dintre aceștia, iar judecătorul de drepturi și libertăți a dispus față de al treilea bărbat, măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de suportul direcției operațiuni speciale din cadrul Poliției Române

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Ilfov, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, criminilasti și polițiști din Măgurele”, mai arată IPJ Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here