Scenariu desprins din filmele cu mafioți în Capitală unde cămătarul Emil al lui Caran s-a ascuns într-un tunel ca să nu fie prins de polițiști. Oamenii legii l-au reținut pe interlopul care se afla într-o ascunzătoare improvizată, săpată în peretele exterior al casei. Emil Răducan, condamnat la trei ani de închisoare pentru cămătărie și șantaj, a fost prins, după cinci luni de căutări.
Polițiștii din Capitală au pus în aplicare, miercuri, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pe numele unui bărbat de 36 de ani. Este vorba despre Emil Răducan, zis Emil al lui Caran, care a fost condamnat la trei ani de detenție pentru cămătărie și șantaj, fapte săvârșite în 2012, scrie news.ro.
Pe numele bărbatului era emis şi un mandat de arestare preventivă într-o altă cauză de cămătărie şi şantaj, instrumentată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, susțin polițiștii.
Emil Caran mai are un frate, dat şi el în urmărire generală. Este vorba despre Aurel Răducan, care este şi liderul clanului. Surse din rândul Poliției susțin că, în urmă cu aproape jumătate de an, anchetatorii au fost la un pas de a-l prinde pe liderul interlop. Acesta s-a prezentat atunci la o bancă, după ce îi vânduse unei femei un apartament situat în Sectorul 3. Bărbatul a vrut să-și deschidă un cont, însă angajata băncii a descoperit că acesta figurează în baza de date a IGPR ca urmărit general. Poliţia a fost anunţată mult prea târziu, iar Aurel Răducan a reuşit să dispară.
Din istoria Caranilor
Clanul Caran condus de Mitu al lui Caran este o grupare ţigănească din Pantelimon care se ocupă de traficul de droguri, cămătărie şi şantaj. Unii dintre membrii grupului au relații apropiate cu anumiți politicieni. Gruparea este responsabilă pentru mai multe acţiuni interlope printre care un atac armat din Ferentari, sechestrarea şi jefuirea unor sportivi în localitatea Buftea şi asaltul dat la locuinţa unui om de afaceri din Cernica. De asemenea, Caranii au câştigat notorietate în momentul în care, în urmă cu câţiva ani, şi în complicitate cu membri din clanul Duduianu, au încercat să-i vândă o vilă cu acte false lui Anghel Iordănescu.
Mai mulţi membri au fost cercetaţi şi arestaţi în 2008 pentru agresuni împotriva celor care nu îşi achitau la timp datoriile. Capul, Mitu Caran a îmbătrânit şi nu mai este atât de activ. Aurel, Costel şi Emil au preluat ”afacerile“ familiei. În urmă cu câţiva ani, Caranii şi Duduienii au participat la acţiuni ilegale împreună. La 11 noiembrie 2006, de exemplu, bandele ţigăneşti au spart un depozit de electrocasnice şi au furat marfă în valoare de peste şapte miliarde de lei vechi. Caranii s-au desprins de gruparea Duduienilor şi şi-au lărgit zona de acţiune.
“Fane a lu Caran” şi „Aurel a lu Caran” au fost trimişi în judecată, în 2012, alături de alţi 16 membrii unei grupări care au terorizat Capitala. Fane este finul manelistului Adrian Simionescu, zis Minune, scrie Evenimentul Zilei.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunţat că au finalizat urmărirea penală împotriva membrilor grupării conduse de Ştefan Răducan, cunoscut în lumea interlopă ca “Fane a lu Caran” şi de fratele său, Aurel. Fane a fost arestat pentru fapte cu violenţă alături de Alin Mihai Peţa şi Daniel-Constantin Selejan. Printre faptele reprobabile săvârşite de acesta se numără agresiunea asupra concubinei sale pe care a tăiat-o pe obraz cu un cuţit, în luna decembrie 2011, pe fondul crizelor de gelozie. „Aurel a lu Caran” a fost cercetat în libertate împreună cu Marius-Alberto Răducan, Alexandru Ionuţ Mincă, Tatiana Ceremuş, Emil Răducan, zis “Emil a lu Caran”, Antonio Stan, Luis Stan, Valentin Gheorghe, Daniel Feraru, Viorel-Costin Manole, Florina Muşat, Dorel Macioi şi Adrian Marin zis “Calu a lu Caran”.
Anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a membrilor grupării pentru o fapte deosebit de grave precum lipsire de libertate, viol, şantaj sau vătămare corporală. În “colecţia” de infracţiuni, procurorii enumeră patru infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, patru infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, cinci infracţiuni de viol, şase infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, patru infracţiuni de favorizarea infractorului, o infracţiune de şantaj, o infracţiune de vătămare corporală, o infracţiune de părăsirea locului accidentului, o infracţiune de participaţie improprie la fals intelectual, o infracţiune de tâlhărie, o infracţiune de vătămare corporală gravă, o infracţiune de uz de fals, o infracţiune de fals în declaraţii şi o infracţiune de mărturie mincinoasă.
Printre acuzaţiile care i se aduc lui Fane Caran se numără numeroase infracţiuni cu violenţă. Dintre acestea, procurorii amintesc că el şi-a procurat un permis de conducere german fals, pe care l-a folosit pentru a obţine, prin preschimbare, permisul de conducere românesc seria B01371921 care conţine menţiuni false. Ulterior el a condus autoturisme pe drumurile publice, iar pe 4 octombrie 2011 a accidentat o persoană, după care a părăsit locul producerii accidentului. Apoi, pe 23 noiembrie 2011, împreună cu Alin Peţa şi Daniel Feraru, în incinta unei spălătorii din Sectorul 3 au ameninţat cu un pistol şi au agresat mai mulţi angajaţi, pentru a o convinge pe victima accidentului să îşi schimbe declaraţiile.
La 22 iulie 2011, anul trecut, în incinta unei benzinării OMV, a lovit cu pumnii şi picioarele un angajat, provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 45-50 de zile îngrijiri medicale. Pe 23 noiembrie 2011, în incinta Rin Grand Hotel, a înjurat şi a ameninţat cu un pistol personalul hotelului şi l-a lovit cu patul pistolului pe un agent de securitate, producând scandal public şi tulburând ordinea şi liniştea publica. Urmăriri ca-n filme între fraţi.
La începutul lunii ianuarie 2012, în urma unui conflict cu fratele său, Aurel, pentru a putea pleca mai repede din comuna Belciugatele, a oprit un autoturism şi l-a furat după ce i-a ameninţat cu pistolul pe şofer şi pe pasageri. Atunci, Aurel l-a urmărit pentru a se răzbuna şi a tras de mai multe ori cu o armă de foc în direcţia maşinii în care se afla Fane, provocând lovirea acestuia de parapeţi. După ce a abandonat autoturismul, el s-a urcat într-un taxi, iar Aurel şi Emil Răducan l-au urmărit şi au blocat maşina în trafic, pe strada Liviu Rebreanu. Conflictul stradal a degenerate şi au fost lovite şi ameninţate cu pistolul mai multe persoane.
Unii dintre cei mai violenţi interlopi din Capitală, membrii clanului „Caran”, au deveniţi cunoscuţi după ce au fost implicaţi în scandaluri cu focuri de armă, sechestrări de persoane sau violuri. Aceştia aveau şi un artist care le ducea faima: Adrian Minune, naşul liderilor. Fostul şef al clanului Caran, Fane, este dependent de droguri. Fratele acestuia, Aurel, l-a înlăturat cu un spray în nas şi câţiva pumni. Gruparea „Caran” a devenit mai cunoscută poliţiștilor din București după Revoluție. Mitu și Liliana Caran au fost alungați din Piteasca, județul Ilfov, de membrii unei grupări cu care s-au războit. Cei doi și-au luat cei patru copii și s-au mutat în București. Bătăile şi Adrian Minune le-au adus faima. Fiii au crescut și, cu timpul, au început să iasă în evidenţă prin bătăile cu alţi romi din cartierul Pantelimon. Cca să ”li se ducă numele”, aceștia au plătit maneliști, precum Adrian Minune, care le este și naș, să le strige numele la petreceri ”Caranii să traiască!”. Așadar, au devenit cunoscuți. Acum unii ajuns după gratii, iar ceilalţi riscă acelaşi lucru în urma numeroaselor violuri, sechestrări de persoane, furturi, violente, trafic de droguri, tot felul de infracțiuni, mai scrie Evenimentul Zilei. – foto – evz.ro
acum faceti voi un pic de reclama ,ce atât tam-tam ? parca ar fi artisti sau cercetatori ,la puscarie si gata ,tacere!