Acasă Economie Camera de Conturi Ilfov în acțiune

Camera de Conturi Ilfov în acțiune

DISTRIBUIȚI
3d person watching a word

Curtea de Conturi a României a aprobat, prin Hotărârea nr. 315/9 august 2018, pentru prima dată, publicarea programului de activitate pe site-ul instituției.

Programul de activitate al Curții de Conturi pe anul 2018 – semestrul II cuprinde acțiunile structurilor centrale și teritoriale cu privire la entitățile care urmează să fie auditate până la sfârșitul anului pe cele trei tipuri de audit public extern: financiar, de conformitate, respectiv de performanță.

Publicarea programului de activitate se încadrează în operațiunile și activitățile realizate de Instituțiile Supreme de Audit (SAI) pentru care standardele internaționale recomandă transparență și responsabilitate. În acest sens, Curtea de Conturi a României realizează un pas important în comunicarea cu entitățile auditate cu privire la planificarea misiunilor de audit, inclusiv tematica acestora, asigurând deopotrivă și accesul publicului la informațiile referitoare la activitățile instituției.

Totodată, publicarea programului de activitate al Curții de Conturi reprezintă o nouă abordare a conducerii instituției față de propriile structuri prin facilitarea unei mai bune derulări a procesului de asigurare, consiliere și evaluare în cadrul misiunilor de audit. Acest program prevede, pe lângă acțiunile de audit financiar al situațiilor financiare întocmite de ordonatorii de credite, misiuni de audit al performanței cu teme precum: administrarea ariilor naturale protejate; eficiența și eficacitatea programelor și măsurilor întreprinse în scopul de a preveni și a înlătura efectele unui cutremur major în București. O altă misiune importantă constă în elaborarea unei analize de ansamblu în domeniul sănătății referitoare la gradul de ocupare a personalului sanitar din sistemul național de sănătate.

De asemenea, o prioritate a Curții de Conturi o reprezintă și activitatea de audit de conformitate (control) efectuată la operatorii economici, fapt pentru care în program au fost introduse teme precum cea privind controlul situației, evoluției și modului de administrare a patrimoniului public și privat administrat de către aceștia.

 

Programul pentru Ilfov până la finele anului

 

În Ilfov, Camera de Conturi a fost prezentă în lunile iulie și august la unitățile administrativ – teritoriale Afumați, Dobroești și Jilava pentru ”audit financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară” și la SC Euro ApaVol SA Voluntari, operator economic de interes local, pentru ”controlul situației, evoluției și modului de administrare a patrimoniului public și privat al unității administratitv teritoriale de către regia autonomă de interes local și societatea comercială cu capital integral sau majoritar al UAT)”.

În următoarele două luni, inspectorii Camerei de Conturi Ilfov vor merge la primăriile Clinceni și Ciorogârla, în perioada septembrie – noiembrie la Consiliul Județean Ilfov și la Primăria orașului Pantelimon, iar în perioada octombrie – noiembrie la primăriile Găneasa, Glina și Chiajna și la SC General Public Serv SA Buftea și SC Serviciul Transport Voluntari SRL, operatori economici de interes local.

Rezultatele vor fi publicate în prima parte a anului viitor. – VLAD CRISTEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here