Acasă Anchete Campanie de infectare cu malware via e-mail-uri care impersonează instituții publice sau...

Campanie de infectare cu malware via e-mail-uri care impersonează instituții publice sau companii private din România

DISTRIBUIȚI

Atenție mare la sursa e-mail-urilor primite, în special cele care conțin mesaje în care vi se cere efectuarea unei plăți sau transmiterea unei cereri de ofertă!

La CERT-RO au fost raportate incidente în care care atacatorii s-au folosit de imaginea sau reputația unor instituții publice sau companii private din România pentru a transmite e-mail-uri cu conținut malițios.

Scopul principal este distribuirea unor atașamente malițioase, cu capabilități de ransomware și spyware, pe care utilizatorul să le acceseze din curiozitate, în încercarea de a afla mai multe informații.

În mesajele primite se cere efectuarea unei plăți sau chiar înaintarea unei cerere de ofertă. Curioșii care vor să afle mai multe despre situație și descarcă, apoi execută fișierul atașat, sunt în pericol de a se infecta cu malware.

Validați mereu cu expeditorul informația primită, în cazurile în care vi se pare ceva suspect, textul este incorect gramatical sau deține greșeli de transcriere! Dacă ați căzut victimă unei astfel de tentative, nu ezitați să raportați problema la CERT-RO (alerts@cert.ro). – sursa: cert.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here