Acasă Economie Campanie ITM Ilfov în rândul transporatorilor de mărfuri și călători

Campanie ITM Ilfov în rândul transporatorilor de mărfuri și călători

DISTRIBUIȚI
fotografie cu rol ilustrativ

Transporturile rutiere interne de mărfuri și călători reprezintă unul dintre cele mai predispuse domenii de activitate la accidentarea lucrătorilor. Potrivit ITM Ilfov, în 2021, în acest sector de activitate s-au înregistrat 257 de lucrători accidentati (12 dintre aceștia – mortal și 245 cu incapacitate temporară de muncă). O pondere semnificativă în numărul accidentaților în muncă o reprezintă cei care s-au accidentat în timpul operațiunilor de încărcare/descărcare marfă.

Principalele cauze care au determinat producerea accidentelor de muncă în acest domeniu sunt manipularea manuală a maselor, căderile de la înălțime, de obicei în timpul urcării sau coborârii cabinei/remorcii sau pe cheiurile de încărcare/descărcare, căderi la același nivel, depășirea numărului maxim admis de călători peste tipul de autovehicul.

Din aceste motive, începând cu 1 martie, ITM Ilfov desfășoară o campanie în domeniul transporturilor rutiere interne de marfă și călători, privind respectarea de către angajatori și lucrători a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă.

În cadrul campaniei, ITM vizează identificarea de către angajatori a riscurilor asociate operațiunilor de încărcare/descărcare, transport călători și stabilirea măsurilor preventive necesare, reducerea numărului de accidentați în accidente de muncă în sectorul transporturilor rutiere de mărfuri și de călători, respectarea de către angajatori/transportatori a instrucțiunilor privind verificarea tehnică a autovehiculelor înainte de plecarea în cursă.

Campania se va desfășura și la nivel național, până la finalul anului.

3 COMENTARII

  1. […] Transporturile rutiere interne de mărfuri și călători reprezintă unul dintre cele mai predispuse domenii de activitate la accidentarea lucrătorilor. Potrivit ITM Ilfov, în 2021, în acest sector de activitate s-au înregistrat 257 de lucrători accidentati (12 dintre aceștia – mortal și 245 cu incapacitate temporară de muncă). O pondere semnificativă în numărul accidentaților în muncă […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here