Acasă Educatie Când se vor întoarce la școală, elevii vor fi testați pentru depistarea...

Când se vor întoarce la școală, elevii vor fi testați pentru depistarea Covid-19 cu teste non-invazive

DISTRIBUIȚI

Una dintre soluții pentru a ține sub control pandemia o reprezintă testarea elevilor, în momentul în care aceștia vor reveni la școală, a spus premierul Florin Cîțu, după ședința de guvern de joi seara. El a afirmat că le-a cerut deja miniștrilor Educației și Sănătății să găsescă soluții în sensul acesta.

”Am acestă propunere pentru domnul ministru al Sănătăţii și cel al Educației, ca la întoarcerea copiilor la şcoală, (…) copii care merg acum în vacanţă, să căutăm resursele, şi vă ajut şi eu, să-i testăm pe elevi. Să avem aceste teste non invazive, să testăm câţi mai mulţi dintre ei când se întorc la şcoală. Cred că este o soluţie bună să ţinem sub control pandemia”,

La Digi24, Cîțu a reluat subiectul, informând că testele anti-gen vor fi achiziționate până în luna mai. ”La întoarcerea din vacanță, vom avea aceste teste neinvazive. Ele vor putea fi făcute foarte ușor. Le pot face și asistentele medicale. DSP poate pune personal la dispoziție, dar testele se pot face foarte ușor”, a comentat prim-ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 4 =