Acasă Editorial CANDIDATUL IDEAL

CANDIDATUL IDEAL

DISTRIBUIȚI

Cătălin DRAGOMIR

 

”Tu ești omul ideal, hotărât și sociabil, un sistem hipercomplex, autoreglabil”

La nivelul județului Ilfov, partidele caută în continuare candidații ”ideali” pentru alegerile locale din iunie, chiar dacă listele, atât pentru primari, cât și pentru consilieri locali, trebuiau deja să fie cunoscute de alegători. Respectul față de alegător trebuie să primeze, indiferent de ce partid e vorba și chiar dacă nu vorbim de candidaturi definitive.

PSD ține listele ”la secret”, de parcă respectivii candidați ar fi sub acoperire, PNL mai are de lucru până pe la jumătatea lui martie, ALDE și Mișcarea Populară se chinuie să agațe persoane din formațiunile mai mari, iar partidulețele mici nou apărute nu par capabile să își găsească oameni nici măcar prin ”mica publicitate”. De independenți nu cred că putem discuta pentru că fără o echipă în spate șansele sunt minime, în ciuda multor sondaje care arată că lumea s-a săturat de ”aceleași partide nereformate cu aceleași personaje”.

În cele 40 de localități din Ilfov partidele dominante – PNL și PSD – merg în general pe candidatura primarilor în funcție, conștiente că, în general, aceștia au prima șansă de câștig. În comunele unde primarul e din partea PSD, liberalii încă mai caută formule ”eligibile”, dar în orașe precum Pantelimon sau Măgurele candidații ”galbeni” și-au făcut de multă vreme simțită apariția prin diverse manifestări populare care consideră că prind la popor. Liberalii vor să cucerească în special redutele mari ale județului – Voluntari, Pantelimon și Popești-Leordeni – însă primarii de aici sunt în pole-position și le va fi foarte greu.

Social-democrații par a fi fost prinși pe picior greșit în majoritatea localităților unde liberalii sunt reprezentați la nivel de primărie, conștienți că nu au prea multe șanse și au fost scoși în afara jocului și în multe primării considerate a fi ale lor, dar nu are sens să intrăm în jocurile locale. Celelalte formațiuni nu cred că vor prinde vreun primar și de aceea bătălia aprigă se va da pentru primele poziții pe listele de consilieri județeni și locali. Aici vor prinde locuri probabil și în consiliul județean ALDE și Mișcarea Populară. Restul partidelor vor juca doar pentru fragmentarea voturilor și nu se vor alege cu nimic. De altfel, partidele nou înființate, cu minimum trei membri, vor dispărea după aceste alegeri. Așadar, la Ilfov, PNL și PSD vor lua și în acest an partea leului, asistate de ALDE și MP. Restul sunt declarații polițice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here