Acasă Editorial CAPCANA

CAPCANA

DISTRIBUIȚI

Antuanela ROȘIORU

Sfârșitul anului trecut a fost destul de agitat pentru politicieni, punctul culminant fiind nominalizarea lui Sevil Shaidehh pentru funcția de prim-ministru. Știrile despre familia doamnei Shaidehh au curs în valuri, argumentele pro și contra desemnării sale așișderea. Ba chiar i s-a creat și o pagină de facebook doamnei, doar-doar… Președintele a fost arătat cu degetul, că nu recunoaște victoria PSD în alegeri, că se opune regulilor democratice… Din nou, valuri de știri, mai ales împotriva președintelui.

Pe rețelele de socializare au curs valuri de lături, de acuzații din toate părțile și la adresa tuturor.

Iar Klaus Iohannis a pus lucrurile la punct, a ieșit și a respins prima nominalizare, cerând, democratic, coaliției care are majoritatea în Parlament să vină cu o nouă desemnare. Fără comentarii.click-1

Și din nou valuri de lături.

Despre doamna Shaidehh, membrii comunității spun că este un om corect. Probabil așa este. Din prestația sa la televizor am înțeles însă că nu are forța de a prelua o funcție de o asemenea importanță. Poate fi un foarte bun profesionist, un om foarte corect, dar nu ar fi avut nicio putere să se opună partidului și, mai ales, lui Liviu Dragnea, care brusc a devenit prea puternic și egocentric, în pofida aparentei modestii pe care încearcă să o afișeze în fața opiniei publice. Probabil președintele a înțeles acest lucru, la care s-a adăugat și reacția publică virulentă la adresa familiei sale, în special acuzațiile de vulnerabilitate generate de pozițiile publice ale soțului său de origine siriană, și a decis.

Dacă reacția publică nu ar fi fost atât de rapidă iar președintele nu ar fi blocat propunerea lui Liviu Dragnea, toate lăturile aruncate în spațiul public de la Crăciun până la Revelion s-ar fi vărsat în capul său și al Administrației Prezidențiale. Așa, președintele a preferat să o sacrifice pe doamna Shaidehh, care, de fapt, a fost fără voia sa sacrificată de Liviu Dragnea, protejând instituția pe care o reprezintă și protejându-se pe sine.

Încercați să vă imaginați ce s-ar fi spus și scris la adresa lui Klaus Iohannis dacă o accepta pe Sevil Shaidehh și toate acuzațiile despre legăturile soțului ei cu Hezbolahh și Siria ar fi apărut ulterior…

Așa, cred că, de fapt, prima propunere a lui Liviu Dragnea nu doar că îi rezolvă, rapid, multe probleme, ci a fost o capcană în care președintele nu a căzut.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here