Acasă Politic Capitala, dominată total de Stânga

Capitala, dominată total de Stânga

DISTRIBUIȚI

Consiliul generalCiprian Ciucu: Oamenii din Ilfov ai lui Gigi Becali controlează Bucureștiul – Aurelian Badulescu (PSD+UNPR) si Tudor Tim Ionescu (ALDE) sunt noii viceprimari generali ai Capitalei alesi joi de majoritatea PSD+UNPR+ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Cei doi au obținut câte 28 de voturi, în timp ce Cătălin Deaconescu, din partea PNL și Lucian Iliescu, din partea PMP au obținut câte nouă voturi. USB nu a facut nicio propunere.

Consilierul liberal Ciprian Ciucu spune care sunt taberele, centrele de putere, din Consiliul General al Capitalei. Robert Negoita si tandemul Becali – Pandele controleaza cei mai multi dintre consilieri. ”As vrea sa aveti o imagine clara, sa stiti pe mana cui a incaput Bucurestiul. Ceea ce stiti este ca acest consiliu este dominat de majoritatea PSD/ALDE. Ceea ce nu se stie (sau cel putin nu se percepe inca) sunt grupurile informale de influenta. Sunt trei astfel de tabere pesediste la care se adauga oamenii lui Tariceanu. Partea leului si-a asigurat-o Robert Negoita. Da, acel Robert Negoita, cel de la Sectorul 3, el si-a impus, prin PSD, cei mai multi oameni in Consiliul General. Fostul sau citymanager de la Sectorul 3 este consilierul lui Firea si el trage sforile politice. Il cheama Mitache. A doua tabara este formata din oamenii din Ilfov ai lui Gigi Becali. De fapt, ai guruparii Becali-Firea-Pandele. Cand Predoiu vorbea in campanie de Becali ma gandeam ca o zice doar sa ne sperie. Uite ca nu a fost asa, stia el ce stia. Exponentul acesei gupari este cel care a fost pus  viceprimar din partea PSD, Aurelian Badulescu, avocatul de casa al lui Becali, dar si al familiei Firea-Pandele. Domnul acesta este si liderul consilierilor PSD. Ceilalti, mai putini, sunt sindicalisti de la regiile si companiile din subordinea Primariei/Consiliului local. Cam atat si cu dialogul social. Unii cred ca dialogul social merge bine cu partidul social. Asta daca aveam indoieli cu privire la politizarea administratiei. Nu mai aveam. ALDE l-a pus viceprimar pe unul Tuty Ionescu, ceva ruda cu Tariceanu, cunoscut mai ales publicului de cancan pentru nus’ce treburi lipsite de importanta”, scrie Ciprian Ciucu pe Facebook. – foto – România Liberă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here