Acasă Info Local 14, din cele 40 de localități ilfovene sunt în carantină

14, din cele 40 de localități ilfovene sunt în carantină

DISTRIBUIȚI

Astăzi, 21 martie, 14 din cele 40 de localități ilfovene sunt în carantină zonală pentru 14 zile. Măsura carantinării a fost decisă prin ordin al șefului DSU, pentru fiecare localitate în parte, la propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), conform recomandărilor Direcției de Sănătate Publică Ilfov.

Lista localităților și calendarul aplicării măsurii pot fi consultate AICI.

Carantinarea zonală este o măsură de prevenire a răspândirii bolilor infectocontagioase, prin care se urmărește separarea fizică a persoanelor și activităților, inclusiv limitarea circulației, dintr-un perimetru afectat de o boală infecto-contagioasă, de perimetrele
învecinate, astfel încât să se prevină răspândirea infecției sau contaminării în afara acestui perimetru.

Propunerea de ridicare a măsurii de carantină zonală se va face tot pe baza analizei situației epidemiologice efectuată de DSP la 14 zile de la instituirea acesteia. Analiza este evaluată de  INSP și în cazul avizării favorabile, va fi transmisă către CJSU.

Decizia de ridicare a carantinei se dispune tot prin ordin al șefului DSU sau al persoanei desemnate de acesta, în baza hotărârii CJSU.

Potrivit HG nr. 35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, apărută în Monitorul Oficial, de la finalul lunii februarie, modul de calcul al incidenței cumulate în ultimele 14 zile a cazurilor de infectare cu COVID-19 ține cont și de focarele din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cămine, internate și spitale. Până la acel moment, centrele de asistență socială și cazurile din focare nu erau incluse în calcularea ratei de infectare din fiecare localitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × one =