Acasă Politic Cât de independentă mai e justiția?

Cât de independentă mai e justiția?

DISTRIBUIȚI

Curtea Constituțională a amânat din nou, pentru 5 iunie, o decizie privind sesizarea făcută de Florin Iordache pe tema completurilor Înaltei Curți specializate pentru cazurile de corupție. Și Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat că va pronunța sentința în dosarul angajărilor fictive – în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță – pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare și referendumul pentru justiție. Poate că nu vom ști niciodată dacă va fi o legătură între rezultatul de la urne și deciziile celor două instanțe. Dar ceva e putred în Danemarca.

Și aducerea tocmai acum a lui Radu Mazăre din Madagascar pare ciudată. Reprezentanța Comisiei Europene în România a publicat  o statistică privind importurile de mazăre ale UE, în contextul în care Poliția română l-a adus luni seara pe Mazăre din Madagascar, dar dincolo de glume rămâne întrebarea: ce se ascunde în spatele aducerii în țară a fostului primar al Constanței?

În timp ce MAE anunță că finalizat luni expedierea materialelor necesare votării către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, APADOR-CH atrage atenția că secretul votului e compromis. 

Tot în pregătirea alegerilor, Europuls a publicat un Ghid al alegătorilor informați, cu diverse informații despre Parlamentul European și activitatea europarlamentarilor. – EurActiv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here