Acasă Anchete Cătălin Blebea, fost director al Realitatea Media, trimis în judecată

Cătălin Blebea, fost director al Realitatea Media, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

Cătălin Blebea, membru titular din martie 2018 în Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune, a fost trimis în judecată pentru un prejudiciu de peste 2,6 milioane de euro în dosarul Realitatea Media, instrumentat de DIICOT.

Cătălin Blebea, fost director adjunct al Realitatea Media şi fost director al Global Video Media, este acuzat de evaziune fiscală de peste 800.000 de euro şi de spălare de bani. În perioada 2006 şi 2008, pe când Realitatea TV îşi extindea reţeaua de staţii locale, ar fi încheiat mai multe contracte fictive pentru prestări servicii în domeniul audiovizualului și aşa ar fi delapidat patrimoniul Realitatea Media şi Global Video Media cu 1,6 milioane de euro şi nu ar fi plătit TVA şi impozit pe profit de peste 800.000 de euro.

”Este inadmisibil ca o astfel de persoană să facă parte din Consiliul de Administrație al Televiziunii publice și solicit de urgență demisia domnului Cătălin Blebea din toate funcțiile publice pe care le deține în acest moment. Voi propune Comisiei pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaților să ia în discuție această situație de neacceptat din Consiliul de Administrație al SRTv. Este un atu esențial și o condiție de bază a Televiziunii Române ca membrii Consiliului de Administrație să beneficieze de încrederea publicului pentru îndeplinirea misiunii sale de a fi principala sursă de informație, educație și divertisment a românilor. În altă ordine de idei, recomandările doamnei Dăncilă, spun multe despre aceasta și despre modul în care au funcționat instituțiile statului cât timp aceasta a fost la guvernare, deprofesionalizându-le prin aducerea clientelei incompetente a PSD-ului în funcții cheie ale statului român”, declară deputatul PNL Gigel Știrbu, președintele Comisiei pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here