Acasă Economie Câți bani îți trebuie ca să trăiești decent

Câți bani îți trebuie ca să trăiești decent

DISTRIBUIȚI

Valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent pentru o familie de doi adulți și doi copii pentru luna septembrie 2019 este de 6.954 lei pe lună.

Valoarea coșului pentru o familie de doi adulți și un copil este de 5.918 lei pe lună, pentru o familie de doi adulți fără copii este de 4.383 lei pe lună, iar pentru o persoană adultă singură este de 2.684 lei pe lună.

În luna octombrie, Parlamentul României a adoptat o lege conform căruia coșul lunar pentru un trai minim decent reprezintă principalul element de fundamentare a salariului minim pe economie și a politicilor salariale. Legea a fost trimisă spre promulgare președintelui Iohannis în data de 26 octombrie 2019, care avea la dispoziție un termen de 20 de zile de la primire pentru a o promulga.

Promulgarea legii este esențială pentru predictibilitatea politicilor salariale și pentru asigurarea unui nivel de trai decent lucrătorilor. Reamintim că dincolo de dimensiunea sa socială, legea răspunde și recomandărilor Comisiei Europene de a defini un mecanism transparent de stabilire a salariului minim.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here