Acasă Politic Centrul European de Securitate Cibernetică de la București va fi functional în...

Centrul European de Securitate Cibernetică de la București va fi functional în scurt timp

DISTRIBUIȚI
MODEL RELEASED. Cyber attack, conceptual image. Hacker accessing somebody else's computer programme., Image: 367674764, License: Royalty-free, Restrictions: Model Released 27496, Model Release: yes, Credit line: Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

Guvernul a adoptat miercuri un memorandum privind înfiinţarea la Bucureşti a Centrului European de Securitate Cibernetică. Vicepremierul Dan Barna a precizat că un grup de lucru interministerial se va ocupa de punerea în funcţiune a acestui centru.

Dan Barna: ”S-a decis constituirea unui grup de lucru interministerial între Ministerul Finanțelor și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, astfel încât, într-un termen foarte scurt, Centrul Cyber, un centru important pentru ceea ce înseamnă politica europeană pe termen lung și securitatea în domeniul digital, să funcționeze și să devină operațional și să-l avem ca instituție cu care România să poată să conteze în scenariul European”.

După cum se știe, luna trecută, reprezentanţii statelor din Uniunea Europeană au ales Bucureştiul ca viitoare gazdă a Centrului European de Securitate Cibernetică, dintr-o listă care mai cuprindea Bruxelles, Varşovia, München şi Luxembourg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here