Acasă Anchete Cercetați pentru înșelăciune, spălare de bani și folosirea cu rea-credință a bunurilor...

Cercetați pentru înșelăciune, spălare de bani și folosirea cu rea-credință a bunurilor sau a creditului

DISTRIBUIȚI

În această dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, patru în județul Ilfov, două în municipiul București și unul în județul Buzău.

Video: https://youtu.be/mvUlai6qwfU

Totodată, polițiștii vor pune în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Activitățile de cercetare penală sunt efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, spălare de bani și folosirea cu rea-credință a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – iunie 2022, cinci persoane ar fi înșelat reprezentanții unor societăți comerciale în urma achiziționării unor cantități de cereale.

Totodată, cei în cauză ar fi sustras din societățile pe care le administrau sau le controlau bani și bunuri mobile, în folosul propriu sau al altor societăți comerciale.

Prejudiciul în cauză este de aproximativ 2.000.000 de lei.

La activități au participat și polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here