Acasă Social Ceremonie la M.Ap.N. în onoarea Invictus Team România

Ceremonie la M.Ap.N. în onoarea Invictus Team România

DISTRIBUIȚI

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, se întâlnesc cu membrii Invictus Team România, la sediul MApN. Cei 15 militari care au participat la Jocurile paralimpice Invictus, de la Toronto, sunt însoțiți la ceremonie de familie, prieteni și de staff-ul tehnic.

România a fost reprezentată, în premieră, la “Invictus Games Toronto – 2017”, în perioada 23 – 30 septembrie, de 15 sportivi, militari răniţi sau invalizi ca urmare a misiunilor în teatrele de operaţii sau în țară, la șapte discipline sportive – tir cu arcul, atletism, înot, ridicări de greutăți, canotaj în sală la simulator, volei din șezut și ciclism. România a obținut, cu acest prilej, patru medalii.

Echipa Romaniei, formata din Ionuț Butoi, Dorin Petruț și Nicușor-Augustin Pegulescu, a castigat medalia de aur in finala de tir cu arcul, compound, la Invictus Games Toronto 2017. Ionuț Butoi a abținut si medalia de argint în finala de tir cu arcul, compound. Ionuț Butoi a fost rănit în anul 2008, în Afganistan. În urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat, militarul a fost la un pas de a-şi pierde viaţa. Și-a fracturat coloana, a rămas paralizat de la brâu în jos, a făcut diabet din cauza stresului fiind acum dependent de insulină. Se antrenează pentru probele de tir cu arcul, haltere și înot.

Nicusor-Augustin Pegulescu a fost rănit în anul 2009 în Afganistan. Are piciorul stâng amputat şi se antrenează pentru probele de canotaj în sală, la simulator, si tir cu arcul.

Dorin Petruț a fost rănit în anul 2007, în Irak.  Are în piciorul stâng, de la genunchi la gleznă, o tijă din titan, prinsă cu cinci şuruburi. Se antrenează pentru proba de tir cu arcul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here