Acasă Social Cererea de vaccin gripal a crescut foarte mult în acest an comparativ...

Cererea de vaccin gripal a crescut foarte mult în acest an comparativ cu 2019

DISTRIBUIȚI

Cererea de vaccin gripal a crescut foarte mult în acest an față de cel trecut, ceea ce a condus la o majorare cu aproximativ 50% a numărului de doze comercializate atât prin Programul Național de Sănătate, cât și pe piața liberă, anunță Consiliul Concurenței.

Astfel, în perioada august – octombrie 2020 s-au comercializat aproximativ 1,1 milioane doze de vaccin gripal, din care 75% au fost distribuite prin Programul Național de Sănătate, diferența fiind vândută pe piața liberă, prin farmacii. Comparativ, în aceeași perioadă a anului trecut, s-au vândut 736.560 doze de vaccinuri gripale, procentul distribuit prin Programul Național de Sănătate fiind tot de 75%.

Prețurile vaccinurilor gripale comercializate prin farmacii s-au menținut la același nivel față de anul trecut. Astfel, prețurile maxime reglementate (conform CANAMED1) sunt între 51 și 60 de lei pentru o doză de vaccin gripal inactivat și 130 de lei pentru un pulverizator sau 1.060 de lei pentru 10 aplicatoare de vaccin gripal viu atenuat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here