Acasă Educatie CERNICA PE HARTA UNIVERSITARĂ

CERNICA PE HARTA UNIVERSITARĂ

DISTRIBUIȚI

Institutului Teologic Adventist din Cernica se transformă în Universitatea Adventus

Comuna Cernica, aflată la doi pași de București, devine centru universitar. În ședința din 20 aprilie. Guvernul a aprobat înfiinţarea Universității Adventus din Cernica, ca instituţie de învăţământ superior, persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, parte a sistemului naţional de învăţământ, cu sediul în localitatea Cernica, Șoseaua Decebal, nr. 11 – 13, județul Ilfov. Este vorba despre prima universitate din țară aflată în mediul rural. Așadar, noua instituție nu va mai fi o fundație non-profit.

Universitatea Adventus din Cernica se înfiinţează cu Facultatea de Teologie Adventistă şi următoarele specializări/programe de studii acreditate: Teologie adventistă pastorală, Asistență socială, Pedagogia învățământului primar și preșcolar cu predarea în limba română.

Personalul didactic şi nedidactic din instituția care a fost autorizată să funcţioneze provizoriu va fi preluat la universitatea nou-înfiinţată după ce legea va trece de parlament și va fi promulgate de președinte.

Patrimoniul universităţii este alcătuit din bunuri proprii mobile şi imobile şi din creanţe, precum şi din bunuri împrumutate de Biseria Adventistă de Ziua a Şaptea din România. Cheltuielile privind funcţionarea universității se asigură din veniturile proprii dobândite în condiţiile legii, precum şi din alte surse legale.

Pentru a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice învăţământului superior, Universitatea Adventus din Cernica va fi special monitorizată pe o perioadă de trei ani, conform metodologiei elaborate de Ministerul Educaţiei Naționale. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here