Acasă Anchete Cetăţean turc cercetat în stare de arest preventiv pentru trafic de migranți

Cetăţean turc cercetat în stare de arest preventiv pentru trafic de migranți

DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au depistat, în cadrul unei acțiuni derulate pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, zece cetățeni sirieni și un turc, care au încercat să intre ilegal în Romania, după ce au traversat Dunărea cu barca. În acţiunea ilegală, grupul de migranţi a fost sprijinit de un alt cetăţean turc, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Giurgiu dispunând măsura arestării preventive a acestuia, pentru o perioada de 30 de zile.

În data de 17 noiembrie2021, în jurul orei 19.45, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Giurgiu au observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, un grup de persoane care se deplasa dinspre malul românesc al Dunării spre interiorul țării.

Imediat a fost declanşată o acțiune specifică pentru prevenirea și combaterii migrației ilegale, fiind angrenaţi şi poliţişti de frontieră de la S.P.F. Gostinu şi din cadrul S.T.P.F. Giurgiu, alături de care au fost desfășurate activități specifice de cercetare a zonei.

În urma acţiunilor derulate, a fost depistat pe comunicaţia Gostinu-Giurgiu grupul de persoane, format din unsprezece bărbați. Aceştia se urcau într-un autovehicul care staţiona pe drum, la volanul căruia se afla un alt bărbat, cetățean turc, în vârstă de 53 de ani.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că zece dintre ei sunt sirieni, iar unul este resortisant turc, au vârste cuprinse între 14 și 36 de ani și au declarat că traversat fluviul Dunărea, din localitatea Ruse-Bulgaria, folosindu-se de o barcă cu motor, tip lotcă.

Ajunși pe malul românesc, aceștia și-au continuat deplasarea către o locație GPS, care i-a condus la maşina în care îi aştepta cetăţeanul turc ce urma să îi preia și să îi transporte până la frontiera de vest a României.

Conform protocolului româno-bulgar, cei unsprezece cetățeni străini au fost preluați de către reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Totodată, faţă de cetăţeanul turc, șoferul autoturismului, polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Giurgiu efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de la lângă Tribunalul Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

În baza materialului probator administrat, bărbatul a fost prezentat, în data de 19 noiembrie 2021, în faţa instanței de judecată, sens în care, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Giurgiu a dispus față de aceasta măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here